Info-/gespreksavond over kandidatuur wijkraad

15 december 2021, van 19:30 tot 21:30, via Zoom | via Zoom

Informatie wijkraden – voor (potentiële) kandidaten

Op woensdag 15 december 2021 organiseren wij een informatieavond om meer uitleg te geven over de Wijkraden. Wat zijn de taken, tijdsinvestering, wat staat er in de verordening, wat kan je van de partij verwachten en wat het betekent het om onder onze rode vlag deel te nemen?

Onder meer  Roos Verweij en Steven Lammering zijn erbij om je er alles over te vertellen.

Op 16 maart 2022 zijn er niet alleen gemeenteraadsverkiezingen maar stemmen Rotterdammers ook voor wijkraad kandidaten. Verspreid over de stad komen er 39 wijkraden. In elke wijkraad zitten 7 tot 11 bewoners van de wijk.

Wat doet een wijkraad?
De belangrijkste taken zijn:

  • Zorgen voor verbinding tussen bewoners in de wijk
  • De wijk vertegenwoordigen
  • Gesprekken voeren in de wijk met o.a. bewoners en wijkorganisaties.
  • Een wijkakkoord en wijkplan. Samen met bewoners, organisaties uit de wijk en andere betrokkenen stelt de wijkraad een wijkplan op. De wijkraad ziet erop toe dat dit plan wordt uitgevoerd. Daarnaast worden er afspraken gemaakt over de wijze waarop wijkbewoners kunnen meedenken, meepraten en meedoen
  • Meedenken en adviseren. De wijkraad denkt mee over projecten die worden uitgevoerd in de wijk. Ook denken zij mee over stedelijke projecten die invloed hebben op de wijk(en). Hierin kan de wijkraad ook samenwerken met andere wijkraden. De gemeente kan de wijkraden om advies vragen. Andersom kan de wijkraad ook ongevraagd advies geven aan het stadsbestuur.

Is de wijkraad iets voor mij?
Iedereen van 16 jaar of ouder kan zich hiervoor verkiesbaar stellen. Je kan ook deelnemen aan de wijkraad vanuit de PvdA. Dit doe je dan ‘persoonlijke titel’. Heb jij ideeën om jouw wijk beter, mooier, veiliger of groener te maken? Lijkt het je leuk om met deze ideeën aan de slag te gaan onder de vlag van PvdA in de wijkraad van jouw wijk?
Hoe mooi zou het zijn als elke wijkraad in Rotterdam een kandidaat heeft vanuit de PvdA? Zo kunnen wij actief bijdragen aan hetgeen waar wij voor staan in onze stad.

Kom je ook?
Geef je op door een e-mail te sturen naar rotterdam@pvda.nl

FF bellen?
Heb je liever telefonisch contact? Dan kan je contact opnemen met Steven Lammering (Raadslid Veiligheid en Bestuur).

Liever meer lezen?
Meer informatie is ook te vinden op de site van de gemeente: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkraden/