29 september 2016

Betaalbaar parkeren voor alle Rotterdammers

Ruimte voor de Rotterdammer, de fiets, meer groen en voor de auto in de garage. Parkeren op straat duurder en in de garages goedkoper. Allemaal voorstellen uit het nieuwe parkeerplan in Rotterdam. ‘Het parkeerplan ziet er in grote lijnen goed uit’ stelt PvdA-raadslid Barbara Kathmann. ‘Met dit parkeerplan wordt Rotterdam nog aantrekkelijker om te wonen en te verblijven. Ik ben vooral trots op het voorstel van de PvdA Rotterdam dat gehandicapten met een vergunning in de hele stad mogen parkeren en dat we ook met het parkeerbeleid de diversiteit van de stad vieren. Iedere Rotterdammer moet op de op hem of haar zelfgekozen feestdag tegen gereduceerd tarief kunnen parkeren.’

Betaalbaar parkeren

Dat voor iedere Rotterdammer parkeren betaalbaar moet blijven is een punt van zorg. ‘De Rotterdamse politieagent en de leraar moeten zometeen letterlijk tien keer het normale parkeertarief betalen. Dat is simpelweg veel te veel. Op straat betaal je voor een vergunning 7 euro en straks in de garage 70 euro. Voor Rotterdammers die niet terecht kunnen in de goedkopere wijkstallingsgarage moet dat tarief met meer dan de helft naar beneden’ aldus Kathmann.

Maak de aanmeldingstijd transparant

Naast de strijd tegen deze verhoging komt Kathmann ook op voor alle bewoners die steen en been klagen over de scanwagen. Deze auto’s controleren of er betaald is voor het parkeren of niet. Na de scan volgt controle. Hoeveel tijd er tussen scan en controle zit wordt expres niet bekend gemaakt om anticiperen van parkeerders te voorkomen. ‘Dat is van de zotte. Iedere Rotterdammer moet voldoende tijd krijgen om te kunnen betalen voor het parkeren en heeft nu het idee dat dat niet zo is. Voor betaalautomaten moet je vaak een flink blok om en voordat je je bezoek hebt aangemeld ben je ook tijd kwijt. Bepaal een redelijke minimumtijd en vertel de Rotterdammer hoeveel tijd er is om te betalen!’ besluit Kathmann.