12 juni 2015

Blij met prijs voor plastic tasjes werend idee

In november diende PvdA-raadslid Barbara Kathmann (Duurzaamheid) een voorstel in om ervoor te zorgen dat Rotterdam de eerste plastic-tasjes-vrije-stad van Nederland wordt. Zij kreeg toen steun voor haar voorstel van GroenLinks, NIDA, de CU-SGP, de Partij voor de Dieren, het CDA en D66.

“Op jaarbasis gooit iedere Rotterdammer gemiddeld 71 plastic tassen weg. Deze zijn zeer schadelijk voor het milieu en steeds meer wereldsteden kiezen er daarom ook voor om plastic wegwerptasjes in de ban te doen. Rotterdam volgt nu dit voorbeeld,” zegt Kathmann.

Vandaag meldden verschillende media dat het Rotterdamse stadsbestuur nu actie gaat ondernemen naar aanleiding van het voorstel van Kathmann. Er wordt een prijs uitgeloofd van maximaal 15.000 euro voor de persoon met het beste idee om plastic tasjes te weren uit de stad. Zo moet Rotterdam de stad met de minste plastic tasjes worden. “Fijn dat het stadsbestuur hier nu mee aan de slag gaat,” zegt Kathmann. “Plastic is not so fantastic!”

Lees hier meer over de inzet van Kathmann. Bekijk hier de motie die zij indiende tijdens de begrotingsraad in november 2014.