18 juni 2015

Budget voor poppodium volledig naar popsector

PvdA, SP en GroenLinks dienen vandaag bij de raadsvergadering een voorstel in om het geld wat voor een poppodium bestemd was volledig te investeren in de popsector. Na het mislukken van de wedstrijd die was uitgeschreven door wethouder Adriaan Visser is het onduidelijk wat er nu gaat gebeuren met het bedrag van 900.000 euro.

Als het aan SP, PvdA en GL ligt wordt het volledige bedrag ingezet voor de popsector. De partijen willen specifiek ruimte om het budget in te kunnen zetten voor infrastructurele verbeteringen door te voeren naast bijvoorbeeld programmering. SP-raadslid Sun van Dijk: “Uit onze rondgang langs Rotterdamse poppodia blijkt dat er diverse problemen zijn die vrij makkelijk opgelost kunnen worden, bijvoorbeeld met het verbeteren van geluidsisolatie. Als een bestaande locatie met betere geluidsisolatie langer open kan blijven betekent dat meer ruimte voor popmuziekprogrammering en meer omzet voor het desbetreffende podium.”

GroenLinks raadslid Judith Bokhove: “Vorig jaar bij de begroting is het bedrag van 9 ton gereserveerd voor een poppodium. Nu dat niet doorgaat is het van belang om de huidige podia te versterken door de 9 ton te investeren in de popsector.” Co Engberts van de PvdA vult aan: “Het niet doorgaan van het poppodium was voor de initiatiefnemers een enorme teleurstelling; laten we deze voor Rotterdam creatieve en belangrijke mensen juist op weg helpen en mogelijke belemmeringen voor ze wegnemen.”

Update: Het voorstel haalde het niet. Zelfs D66 stemde tegen.