Kathmann: ”Wij gaan met HART tegen HARD de campagne in”

15 januari 2018

’’Ik ben er heilig van overtuigd dat wij als Partij van de Arbeid Rotterdam geluk gaan vinden in 2018. En dat zit hem niet in zetels voor de gemeenteraad. Dat zit hem in de waarden waar wij voor staan en de urgentie die wij voelen om met z’n allen te werken aan een beter Rotterdam!” En dat urgentiegevoel was inderdaad aanwezig in een overvol HNK. Lijsttrekker Barbara Kathmann trapte met deze woorden de campagne af op zaterdag 13 januari.

Met Hart tegen Hard

Naast optimisme zat er ook een waarschuwing in de woorden van Barbara: “We staan voor hele belangrijke gemeenteraadsverkiezingen. Er staan angst- en haatzaaiers aan de stadspoorten te rammelen. Ik moet er niet aan denken dat we straks wakker worden in een stad waarvan we de sleutels aan een stelletje schreeuwers hebben gegeven. Daarom gaan wij met hart tegen hard.’’

In de campagne wil de PvdA Rotterdam onder andere inzetten op basisbanen, omscholingstrajecten, het afkopen van schulden en quota. Daarnaast ziet Kathmann in de verduurzaming van Rotterdam en de haven kansen voor werkgelegenheid. Want ondanks dat de economie aantrekt en dat steeds meer mensen een baan vinden, moet ervoor gezorgd worden dat iedereen profiteert!

Trots

Ook burgemeester Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak de zaal toe. ”Ik zie Rotterdammers allemaal met de borst vooruit, die trots zijn op wat ze zijn.” Ook wij zijn trots, trots op de vrijwilligers die de afgelopen jaren al met hart tegen hard gaan, en nu weer in de startblokken staan om een geweldige campagne te draaien. Twee van die vrijwilligers werden door afdelingsvoorzitter Stef Fleischeuer alvast in het zonnetje gezet. Zeki Baran en Rini Vermeulen zetten zich al jarenlang in voor onze stad, met name vanuit de gebiedscommissies. Zij zijn voorbeelden van échte sociaaldemocraten die ervoor zorgen dat iedereen in Rotterdam zeker is van zijn/haar/x plekje.

De hele speech van Barbara Kathmann lees je HIER.