Campagneblog December 2017

Door Jade Lie a Kwie op 18 december 2017

Voor u ligt de eerste campagne update in aanloop naar 21 maart 2018!

Voortaan zullen we jullie maandelijks op de hoogte houden van campagne activiteiten, achtergronden, inhoudelijke thema’s en tactische plannen. Het is hierbij vanzelfsprekend dat wij jullie aanwezigheid bij de activiteiten en input bij de voorbereidingen erg waarderen.

Hoe staan we er momenteel voor? Na verschillende analyses tijdens het zomerreces, strategiebesprekingen/teamvorming op campagnebijeenkomsten vanaf begin september en een geweldige lancering tijdens de afgelopen maanden van het verkiezingsprogramma met een lijst aan topkandidaten, waaronder onze lijsttrekker Barbara Kathmann (zie www.BarbaraKathmann.nl), staat inmiddels het geraamte van de campagneorganisatie. De campagne krijgt hierdoor steeds meer vorm, onder andere in een kalendervorm die onlangs kort met jullie is besproken op de ALV van 21 november.

De crux van bovengenoemde kalender is dat activiteiten gekoppeld worden aan verschillende thema’s. Wij willen als JS Rijnmond ons in ieder geval volledig focussen op de volgende thema’s: WIJ samenleving, Kunst een Cultuur, waarin onze ‘bruisende stad’ centraal staat, Onderwijs, Wonen en Duurzaamheid (zie ook verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen 2018 ) met een grote nadruk op de volgende vraagstelling: ‘Where is the love in onze stad?’.

Waarom specifiek deze onderwerpen?

Wij zijn trots op Rotterdam. Onze diversiteit van jong en oud, hoog- en anders opgeleid, Noord en Zuid en Rotterdammers van alle kleuren maakt ons krachtig. Ons mooie Rotterdam is rauw, ambitieus en vol kansen. Die kansen zijn er alleen niet voor alle Rotterdammers. Met elkaar willen we daarom strijden we voor zekerheid en gelijke kansen voor iedereen in een stad die niet door een rivier gespleten wordt in twee totaal verschillende gezichten. Wij willen Rotterdam, Rotterdammer, Rotterdamst. Wrijving geeft namelijk glans, botsing daarentegen deuken. Daarom willen we investeren in echte integratie en samenleven. Kortom, de liefde moet ons allen weer verbinden, want uiteindelijk is Rotterdam van iedereen!

Wij gaan elkaar zien, rode groet!

Wil je ook meedenken en meedoen met de campagne? Meld je dan via ghislain.noorlander@gmail.com en/of nieuwdorpmjw@gmail.com

Jade Lie a Kwie

Jade Lie a Kwie

Ik ben Jade Lie a Kwie, 20 jaar oud en ik studeer sociaal juridische dienstverlening. Na een half jaar lid te zijn, wilde ik me graag nog actiever inzetten voor de vereniging. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen vertegenwoordigd wordt in de samenleving. Diversiteit is wat onze democratie maakt en daarom is het ook

Meer over Jade Lie a Kwie