21 mei 2014

Communiceer op tijd over extraatje voor Rotterdamse minima

Rotterdammers met de laagste inkomens krijgen in de tweede helft van dit jaar een extraatje als koopkrachttegemoetkoming, omdat de koopkrachtontwikkeling van minima in 2014 achterblijft ten opzichte van andere inkomensgroepen. De PvdA is blij met de tegemoetkoming. Carlos Gonçalves (Werk en Inkomen): “In deze financieel zware tijden staat de koopkracht van Rotterdammers met een kleine beurs onder druk.”

Een echtpaar krijgt eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover recentelijk overeenstemming bereikt met de VNG. Een wetswijziging hiertoe wordt naar verwachting voor de zomer behandeld in beide Kamers. De uitvoering in het najaar laat de staatssecretaris over aan gemeenten.

Carlos Gonçalves: “Vanwege de hoge tijdsdruk wil ik van het College weten hoe zij zich voorbereidt op de uitvoering van deze regeling. Zodat Rotterdammers met een kleine beurs zo snel mogelijk weten op welke wijze zij de tegemoetkoming in het najaar kunnen verwachten.”