21 september 2017

Deadline toeslag meerkosten zorg verlengd

De deadline voor het aanvragen van de toeslag meerkosten zorg is verlengd. Hierdoor kan iedereen die er recht op heeft deze toeslag alsnog aanvragen.

De toeslag

De toeslag is in het leven geroepen voor Rotterdammers die extra zorgkosten hebben die niet door de verzekering worden vergoed. Het is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Het gaat vaak om mensen met een chronische ziekte of beperking. Deze mensen hebben bijvoorbeeld dure medicijnen nodig of volgen een speciaal dieet. Sinds 2015 hebben deze mensen recht op een tegemoetkoming van 275 euro per jaar.

Kostenbesparing

In de voorgaande jaren kregen Rotterdammers die hier mogelijk voor in aanmerking komen een brief en aanvraagformulier toegestuurd. Sinds dit jaar communiceert de gemeente er alleen digitaal over. Dit is gedaan om op uitvoeringskosten te besparen. Het heeft ertoe geleid dat er veel minder aanvragen zijn ingediend dan de vorige jaren. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat mensen wisten dat ze de tegemoetkoming dit jaar weer konden aanvragen. Daarom heeft het college besloten de toeslag alsnog toe te kennen aan een groep mensen waarvan zij weten dat ze ervoor in aanmerking komen. Deze mensen hadden zelf geen aanvraag gedaan.

Aanvragen

De oorspronkelijke deadline van 30 september is bijna verstreken. Toch zijn er nog steeds minder aanvragen dan verwacht. Marco Heijmen (PvdA) heeft er daarom woensdag bij de wethouder op aangedrongen om de deadline te verlengen. De wethouder heeft hierin toegestemd. Hierdoor kan iedereen die recht heeft op de tegemoetkoming deze alsnog aanvragen. Heb je in 2016 extra zorgkosten gehad, of ken je iemand die dit heeft gehad? Kijk dan hier of je in aanmerking komt voor de toeslag. De nieuwe deadline voor het aanvragen is 15 oktober.

Waar ben je naar op zoek?