Even voorstellen: Dennis Tak, kandidaat GR2018

Door Dennis Tak op 27 februari 2018

In deze reeks stellen we tot aan gemeenteraadsverkiezingen in maart, onze kandidaten voor. Hieronder een interview met Dennis Tak, nummer 4 op de kandidatenlijst.

Waar in Rotterdam woon je en wat is het mooiste plekje in de wijk?

Ik woon aan de Eendrachtsweg in het Centrum. Mijn favoriete plek is direct bij me om de hoek, de Witte de Withstraat, ik ga er graag heen om een paar biertjes te drinken!

Hoe ziet de ideale stad voor jou eruit?

Voor mij is de ideale stad een stad waarin mensen worden gemotiveerd om hun dromen na te jagen. Een stad waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wat je geloofd of hoe rijk je bent. Een stad die mensen in staat stelt het maximale uit zichzelf te halen. Een stad waarin mensen elkaar respecteren omdat iedereen zijn handen uit de mouwen steekt om te bouwen aan die droom!

Wat zou je veranderen aan Rotterdam om er in jouw optiek de ideale stad van te maken?

Het belangrijkste is dat we de verduurzaming van de stad, de haven en de industrie tot onze ultieme missie maken. Dit zal zorgen voor een ongekende golf aan nieuwe werkgelegenheid en kansen voor alle Rotterdammers.

Wat ga jij doen voor de Rotterdammers?

Rotterdammers vinden in mij een ambassadeur voor fatsoenlijke politiek, iemand die zich hard gaat maken voor nieuwe banen en verduurzaming van onze stad. Ik ga mensen uit de stad betrekken om de beste ideeën van gepassioneerde Rotterdammers samen te brengen tot politieke realiteit.

Waarom heb je je beschikbaar gesteld voor een plaats op de kandidatenlijst?

Knokken voor de belangen van de Rotterdammers en een nieuwe vorm van politiek bedrijven, dat is waarom ik de gemeenteraad in wil. Ik geloof dat er geen beter moment is dan nu om het roer om te gooien. De manier waarop de belangen van de Rotterdammer nu behartigd worden is achterhaald. Ik ben ervan overtuigd dat een nieuwe vorm van toegankelijke en open politiek, hier verandering in kan brengen.

Wat is momenteel de belangrijkste politieke uitdaging in Rotterdam?

De grootste politieke uitdaging waar wij nu voor staan is hoe wij Rotterdam, de grootste industriestad van Nederland, gaan transformeren naar de meest duurzame economie van Nederland. Dit zal namelijk zorgen voor ongekende nieuwe dynamiek in de stad en moet nadrukkelijk zorgen voor nieuwe banen en kansen voor alle Rotterdammers.

 

 

Dennis Tak

Dennis Tak

Dennis Tak is, naast zijn werk als raadslid, werkzaam bij de Rabobank en lid van het presidium van de PvdA. Hij vindt het belangrijk om politiek te bedrijven die wérkt en minder van acties die niets teweegbrengen. “Knokken voor de belangen van de Rotterdammers en een nieuwe vorm van politiek bedrijven, dat is waarom ik

Meer over Dennis Tak