12 december 2013

‘Gers’ Rotterdams woord van het jaar!

PvdA-raadslid Van Heemst bakte zijn beroemde dadeltaart voor de winnaars van de eerste verkiezing van het populairste woord van Rotterdam. ‘Gers’ en ‘groos’ streden om de winst. Beide woorden kregen een achterban die zich tijdens de verkiezing flink van zich liet horen.

De verkiezing vond plaats op initiatief van PvdA-raadslid Peter van Heemst: “Het was bedoeld als geintje, maar leverde honderden reacties op. Ik liep toevallig Havenloods verslaggeefster Tara Lewis tegen het lijf en zei tegen haar dat het leuk zou zijn als de Havenloods een verkiezing tot ‘Rotterdams woord van het jaar’ zou organiseren. Een dag later was het geregeld. En belofte maakt schuld, ik nam plaats in de jury en heb dadeltaarten gebakken voor de winnaars.”

Franny van Linschoten en Edwin Veekens en Arjen van Riel van Gers Magazine ontvingen een overheerlijke dadeltaart uit handen van Van Heemst.

Foto: Arjen Stada
Lees ook het artikel van de Havenloods (door Emile van de Velde): http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/december/11/gers_is_hA_t_woord_van_rotterdam_2013_