2 november 2021

De PvdA Rotterdam zoekt een nieuwe politiek medewerker!

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam zoekt een enthousiaste politiek medewerker. Ben jij op zoek naar een boeiende baan in een dynamische werkomgeving? Ben je geïnteresseerd in de politiek, politieke communicatie en het werk van de Rotterdamse gemeenteraad? Voel je je verbonden met de sociaaldemocratie? Dan zoeken we jou!

Vacature inhoudelijk politiek medewerker
De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam bestaat uit vijf raadsleden. De medewerkers van de gemeenteraadsfractie werken met en voor de raadsleden op het gebied van (politiek) advies, beleidsinhoudelijke ondersteuning en adviezen en andere algemeen ondersteunende taken.

We bieden een dynamische functie in een klein maar enthousiast en gedreven team. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, talentvolle medewerker die vijf dagen per week beschikbaar is. Aangezien de gemeenteraad en gemeenteraadsfractie ook ‘s avonds vergadert, brengt deze functie ook af en toe werk in de avonduren en de weekenden met zich mee.

De politiek medewerker r is breed inzetbaar en werkt projectmatig. Dat betekent dat die alle facetten van een ‘project’ moet kunnen uitwerken, uitzetten, uitvoeren, managen en evalueren. In de jaren dat de politiek medewerker verbonden is aan de PvdA Rotterdam zal die in staat worden gesteld om zich te ontwikkelen in de knepen van het politieke vak.

Taken:

 • Vertalen van de inhoud van de dossiers naar concrete voorstellen voor de inzet van politieke instrumenten, acties en/of publiciteit;
 • Ondersteuning van de fractieleden bij het beleidsinhoudelijk werk;
 • Schrijven van beleidsinhoudelijke analyses en het doen van beleidsinhoudelijk (achtergrond-)onderzoek;
 • organiseren van fractiebijeenkomsten, werkbezoeken en andere activiteiten.
 • Verbinding maken en leggen met mensen en organisaties in de stad.

Onze nieuwe collega:

 • Heeft een afgeronde relevante opleiding;
 • Is flexibel, proactief, secuur en enthousiast;
 • Heeft een brede algemene belangstelling, met name voor de Rotterdamse actualiteit en de maatschappelijke opgaven in Rotterdam en is bij voorkeur ook al (actief) betrokken bij deze opgaven;
 • Is niet perse lid van de partij, maar heeft wel affiniteit met het verenigingsleven van de partij en is politiek links -georiënteerd en heeft veel affiniteit met sociaal democratische uitgangspunten;
 • Heeft politiek gevoel en analytisch vermogen;
 • Heeft de flexibiliteit om te kunnen werken in de dynamiek die de aard van de werkzaamheden van de gemeenteraad met zich meebrengt;
 • Gaat op gepaste wijze om met vertrouwelijk informatie;
 • Heeft een vlotte schrijfstijl en kan foutloos teksten verzorgen.

Het gaat hier om een fulltime functie, van officieel 35 uur in de week. Wij bieden salaris en voorwaarden conform de CAO van de Partij van de Arbeid. Salariëring is afhankelijk van opleiding en werkervaring, en zal vallen onder salarisschaal 7 of 8. Aanstelling zal in eerste instantie voor bepaalde tijd zijn i.v.m. de gemeenteraadsverkiezingen.

Informatie en solliciteren
De PvdA streeft naar een goede afspiegeling van de maatschappij in haar personeelsbestand. Iedereen wordt van harte uitgenodigd te reageren op deze vacature, ongeacht geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of mogelijke afstand tot de arbeidsmarkt.

Info over de functie kan worden ingewonnen bij Jelle Jaspar, politiek medewerker (+31610603406). Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij uiterlijk op 12 november. Deze richt je aan Steven Lammering en mogen gemaild worden naar [email protected]. Gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 17 november.

Deadline sollicitaties: 12-11-2021

Verwachte startdatum: 6-12-2021

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd