24 maart 2014

Hamit Karakus treedt terug als partijleider en wethouder

Hamit Karakus treedt met onmiddellijke ingang terug als partijleider van de PvdA Rotterdam. Ook legt hij zijn taken neer als wethouder Wonen, Ruimtelijke ordening, Vastgoed en Stedelijke Economie.

Hamit Karakus: “Ik heb de afgelopen jaren met ziel en zaligheid gewerkt aan een betere stad. Dat heb ik altijd samen met de Rotterdammers gedaan. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de mooie jaren, de mensen die afgelopen woensdag op de PvdA hebben gestemd in het bijzonder.”

“Ik heb er bewust voor gekozen niet meteen terug te treden. Ik ben er kapot van maar het werk gaat door. De afgelopen dagen heb ik mijn tijd en energie gestoken in de nieuwe fractieleden,” aldus Karakus. “Ik wilde hen hoop en vertrouwen geven in de toekomst. Na een paar bijeenkomsten heb ik alle vertrouwen. De fractie kijkt vooruit en wil strijden voor een sociaal en sterk Rotterdam. De nieuwe fractie heeft alle talenten in zich om dat waar te maken.”

Rob de Werd, voorzitter van de PvdA Rotterdam: “Hamit heeft de afgelopen jaren vanuit verschillende rollen veel bijgedragen aan de Rotterdamse sociaal-democratie. De PvdA Rotterdam neemt afscheid van een bevlogen bestuurder maar behoudt een betrokken partijgenoot. Ik respecteer zijn besluit om terug te treden.”

“De PvdA past bescheidenheid na deze uitslag,” aldus De Werd. “We zullen steen voor steen moeten bouwen aan een herstel van vertrouwen. Ik ben overtuigd dat het kan en dat het lukt, maar het kost tijd en vraagt erom gezamenlijk in gesprek te gaan met de Rotterdammers.”