Hoge huur frustreert ondernemers Markthal

13 oktober 2020

Meerdere ondernemers in de Markthal zitten in de problemen door de hoge huur. We ontvangen daar bij de PvdA Rotterdam verontrustende berichten over van een aantal van de ondernemers die huren in de Markthal. Ons Raadslid Dennis Tak is bezorgd: “Huren die zelfs met 8 miljoen bezoekers al aan de hoge kant waren, vallen in een economisch zware tijd nu nog zwaarder op hun dak. De huren zijn simpelweg te hoog”.

“Veel bedrijven maken nu een zware periode mee. Dan heb je als groot vastgoedbedrijf de morele plicht om te kijken wat je kan doen om mee te helpen ze daar doorheen te slepen”. De Franse multinational Klépierre, die zijn hoofdkantoor houdt in Parijs is eigenaar van de Markthal, maar werkt alleen niet erg mee.

“Dit soort halsstarrigheid vanuit het Franse hoofdkantoor kunnen we nu missen als kiespijn. We gaan ons daarom ook in de raad hardmaken voor deze ondernemers en dienen een motie in om van de markthal een succes te maken. We laten de ondernemers in de markthal niet zomaar in de kou staan.”

Donderdag wordt de motie besproken in de gemeenteraad.