21 mei 2015

Hoge opkomst Politiek Café Integratie

Een grote groep belangstellenden was deze week bij het politiek café over integratie. In Wijkcentrum Pier 80 werd druk bediscussieerd wat integratie nou precies was, voor wie dat geldt, of we dat station als samenleving niet inmiddels gepasseerd zijn, welke zaken er daadwerkelijk toe doen in ons aller leven, wat we kunnen en moeten doen om het samenleven in Rotterdam te bevorderen, et cetera.

Bijdragen waren er van Jasper Rijnders (Diversity Manager en HR Manager Irada, voormalig Program Director SRID KPN), Marianne Vorthoren (directeur SPIOR), Majda Battaî (studente Hogeschool InHolland, inititatiefnemer WIJ-samenleving), Baukje Prins (lector Burgerschap en Diversiteit, De Haagse Hogeschool) en  Suna Floret(AD-columniste). De muzikale omlijsting was in handen van gospelzangeres Joany Muskiet & De Helderheid Meidengroep.

Aanleiding voor het politiek café was de inmiddels veelbesproken integratienota van het College van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA. Daarin wordt uitsluitend gekeken naar de inspanningen die moeten worden geleverd door de migrant. “Maar integratie, of liever gezegd samenleven, is een zaak die van twee kanten moet komen”, zegt Peggy Wijntuin, gemeenteraadslid en organisator van het politiek café. “Het versterken van eenheid in verscheidenheid heeft de meeste kans van slagen als wij allen een bijdrage leveren. Samen maken we immers Rotterdam!”

Bekijk hier alle foto’s.

image1_1.jpg

image2.jpg

image3.jpg
Foto’s: Fadoua Oilad adj Amar