In het zonnetje: Oktay Ünlü, ondernemer en vrijwilliger uit Kralingen-Crooswijk

8 januari 2021

In Rotterdam zijn er heel veel PvdA’ers die dag en nacht klaar staan voor een ander. Door te helpen bij de voedselbank, mensen wegwijs te maken in de bureaucratische rompslomp of op wat voor manier dan ook. Om deze reden zetten wij in 2021 regelmatig een PvdA-lid in het zonnetje.

Onze eerste held van 2021 is Oktay Ünlü, bij veel van jullie waarschijnlijk bekend als actief PvdA-lid en gebiedscommissielid in Kralingen-Crooswijk. Verschillende leden hebben Oktay aangedragen vanwege zijn onvermoeibare inzet voor onder andere de voedselbank en het Rode Kruis.

Toen Oktay op dertienjarige leeftijd vanuit Turkije naar Nederland kwam merkte hij dat er mensen voor hem klaar stonden toen hij hier nog zijn draai moest vinden. Nu het zelf goed met hem en zijn kinderen gaat, wil hij graag wat terug doen. Ook wil hij door zelf het goede voorbeeld te geven, anderen aansporen om vrijwilligerswerk te doen.

Dit doet hij onder andere door voedselpakketten uit te delen en door bij te springen in het ziekenhuis tijdens de coronacrisis om zo het ziekenhuispersoneel te ontlasten. Ook kun je altijd bij Oktay terecht voor een luistere

nd oor of (financieel) advies.

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Oktay? Ook jij kunt helpen!

Meld je bijvoorbeeld via deze link aan als vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Maar je kunt ook andere dingen doen. Zamel samen met vrienden eten, kleding of andere levensmiddelen zoals tubes tandpasta in en lever dat af bij de lokale voedselbank in de wijk. Drie tubes tandpasta is misschien niet handig, maar als je samen met vrienden kunt zorgen voor 50 tubes tandpasta helpt dat al enorm.

Je kunt je kleding, eten of andere levensmiddelen inleveren bij bijvoorbeeld het Wijkpastoraat in Crooswijk, de voedselbank in Charlois of Voedselcentrum Isaak & de Schittering met locaties in Rotterdam Noord, Vreewijk en IJsselmonde.

Ken jij nog iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Mail dan naar [email protected]

Waar ben je naar op zoek?