Wat is sterker: liefde of haat?  

22 januari 2018

Onder luid gezang van het Vlaamsbelang was Rotterdam afgelopen zaterdag het slachtoffer van extreemrechtse politici die onze mooie stad proberen te verdelen. Samen met een paar honderd Wilders-aanhangers was dit de tenenkrommende aftrap van de PVV campagne. Gelukkig waren wij erbij om wat gezond Rotterdams verstand onder de menigte te verspreiden.  

“Rotterdam is gebouwd op de schouders van Rotterdammers, ongeacht kleur, achtergrond of geloofsovertuiging”, aldus Navin Thakoer, kandidaat-raadslid namens de PvdA. “Met haat en verdeling help je een samenleving niet vooruit. Dit doe je met liefde en dat is de boodschap die ik zowel Wilder als Kuzu mee wil geven”.  

Gewapend met een hoop liefde, Rotterdamse nuchterheid en lef liepen wij samen met de Jonge Socialisten mee in de PVV menigte. Met leuzen als “Eigen volk eerst” en “Aboutaleb is een Jihadist” was de sfeer niet bedreigend maar alles behalve gezellig.  

Gelukkig waren genoeg mensen niet onder de indruk van het kabaal. “Laat ze dit lekker in Limburg doen en niet onze stad” aldus een rasechte Rotterdammer. En zo is het maar net.  

#harttegenhard