30 oktober 2013

Jongeren met Startersbeurs nu ook bij zzp’er en eenmanszaak aan de slag

Rotterdam is dit jaar gestart met de Startersbeurs. Doel van dit experiment: jongeren in tijden van jeugdwerkloosheid aan relevante werkervaring helpen. Vandaag werd bekend dat de gemeente op aandringen van de PvdA een payroll constructie voor de Startersbeurs in het leven roept. PvdA-raadslid Leo Bruijn (Werk en Inkomen): “Ik ben blij dat het College dit idee overneemt. Met de payroll constructie wordt het makkelijker om jongeren bij geïnteresseerde zzp’ers en eenmanszaken aan de slag helpen.”

Met de Startersbeurs kunnen jongeren tegen een vergoeding van € 500,- per maand zes maanden werkervaring en vakkennis opdoen bij een bedrijf naar keuze. De gemeente betaalt 400 euro, het bedrijf legt 100 euro bij. Leo Bruijn: “Werkgevers hebben zo de kans om op een gemakkelijke manier jong, gediplomeerd en gemotiveerd personeel binnen te halen en kennis te laten maken met hun bedrijf.”

De werkgever moest de jongere voorheen wel opnemen in zijn of haar loonadministratie. En dat vormde met name voor veel zzp’ers en eenmanszaken een obstakel. Met de payroll constructie neemt de gemeente de werkgever deze administratie uit handen. Leo Bruijn: “Een win-win situatie. Minder administratieve lasten voor de werkgever en meer kansen voor jongeren.