24 juni 2018

Kandidaat-wethouders PvdA bekend: Barbara Kathmann en Richard Moti

Dinsdag 26 juni wordt het college-akkoord van de partijen PvdA, D66, GroenLinks, VVD, CDA en Christenunie-SGP gepresenteerd. Om deze plannen voor de stad uit te voeren zijn wethouders nodig die zich met veel energie inzetten voor deze ambities. Die gedreven sociaaldemocraten zijn klaar voor de innovatieve verbetering die Rotterdam nodig heeft. Deze kandidaat-wethouders zijn gevonden: Barbara Kathmann en Richard Moti.

Barbara Kathmann Richard Moti kandidaat-wethouders

Barbara

Barbara is de partijleider van de PvdA Rotterdam. Tijdens de verkiezingen was ze de lijsttrekker. Als raadslid ging ze over de dossiers duurzaamheid en mobiliteit. Barbara kent de uitdagingen van de stad, maar ziet vooral kansen als de gemeente, organisaties, bedrijfsleven gaan samenwerken met de Rotterdammers.

‘’Naar elkaar omkijken en zorgen dat Rotterdammers, groot en klein, gelijke kansen krijgen. Dat is wat mij drijft. Samen de schouders eronder zetten. De laatste jaren heb ik ervaren dat politiek er toe doet. Dat wij Rotterdammers samen het karakter van de stad bepalen. Wat mij betreft is dat een liefdevol en warm karakter met oog voor elkaar. Met de partij die er is voor álle Rotterdammers die samen willen bouwen aan de stad.’’

Barbara stond aan de wieg van vele initiatieven met en in de stad, waarbij ze mensen en organisaties met elkaar verbond. Dat gaat ze blijven doen.

Naast raadslid is Barbara directeur van de Giovanni van Bronckhorst Foundation, ze is 40 jaar en houdt van een terrasje pakken.

Barbara Kathmann kandidaat-wethouder

Richard

Richard Moti (38 jaar) is vakbondsbestuurder bij de FNV. Hij is een geboren en getogen Rotterdammer, en weet wat de stad nodig heeft, zodat alle Rotterdammers gaan merken dat het beter gaat. Als echte Crooswijker kent hij de klappen van de zweep in de samenleving.

‘’De opgaven waar Rotterdam en in het bijzonder Rotterdam-Zuid voor staan zijn groot. Het gaat goed met de economie. Toch staan nog veel Rotterdammers aan de kant en zijn ze afhankelijk van de bijstand. Als sociaaldemocraat wil ik graag dat we iedereen naar vermogen mee laten doen. Iedereen verdient een eerlijke kans op vooruitgang.”

Richard heeft zich eerder al ingezet voor gratis OV65+, startersbanen voor jongeren en het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan bewoners en bedrijven. Dit deed hij in zijn rol als fractievoorzitter en korte tijd als wethouder Financiën, Dienstverlening en Organisatie

Hij is ook bekend om zijn Roti van Moti, en houdt van klussen in huis.

Richard Moti kandidaat-wethouder

 

Foto’s gemaakt door Marwan Magroun