15 oktober 2017

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018-2022

Uitgangspunten voor selectie

De Kandidaatstellingscommissie heeft er, mede op verzoek van het bestuur en de leden van de afdeling Rotterdam van de PvdA, voor gekozen om te vernieuwen, te verjongen en een sterk team te presenteren, dat natuurlijk ook resultaten kan boeken. Er is zorgvuldig gekeken naar de optimale balans tussen continuïteit, nieuw elan, senioriteit en daadkracht.

In de selectie en de volgorde van positionering van de kandidaten zijn daarom de individuele kwaliteiten en competenties en de teamkwaliteit in samenhang beoordeeld, waarbij nadrukkelijk ook de diversiteitsambitie werd ingebracht, zoals continuïteit/vernieuwing, jong/medior/senior, noord/zuid/buiten, culturele achtergrond, opleiding, ervaring.

Aantal kandidaten

De Kandidaatstellingscommissie heeft 37 sollicitatiebrieven ontvangen en heeft met 30 kandidaten één of meerdere gesprekken gevoerd. Niet alle kandidaten hadden de wens op een verkiesbare plek te komen. Enkele kandidaten hebben in brieven, CV’s en gesprek de leden van de Commissie onvoldoende kunnen overtuigen van hun kwaliteiten, inclusief de gewenste inbreng in de fractie en/of de teamgedachte. De commissie heeft deze kandidaten uiteindelijk niet geplaatst. Geen van de afgewezen kandidaten heeft er voor gekozen te worden opgenomen op de alfabetische lijst.
De Kandidaatstellingscommissie heeft zijn eindadvies op 25 september vastgesteld en aan het bestuur aangeboden, het bestuur heeft op 3 oktober ingestemd met dit advies, zonder wijzigingen. Het bestuur legt hierbij de concept-kandidatenlijst voor aan de leden.

Kandidaten in selectie, potentieel raadslid (19)

De onderstaande mensen komen in aanmerking voor een plek op de kandidatenlijst. Dit is op basis van CV’s, brieven en gesprek(ken). Zij hebben allemaal de leden van de Kandidaatstellingscommissie een voldoende positieve indruk gegeven. Dat wil niet zeggen dat iedereen verkiesbaar zal zijn (of per sé wil zijn) maar ook laag op de lijst kan iemand i.v.m. netwerk en draagvlak in de stad een goede bijdrage leveren aan de campagne, in de partij en in de stad. Het is nadrukkelijk de wens van de Commissie en het Bestuur deze kandidaten betrokken en actief te behouden voor de partij, voor nu en voor een volgende raadsperiode.

  1. Barbara Kathmann, kandidaat-lijsttrekker!
    De kandidatuur van Barbara behoeft nu geen nadere toelichting. Ze heeft zich uitgebreid en krachtig gepresenteerd, zie ook op de site van de PvdA Rotterdam. Ze is direct aan het werk gegaan en ontpopt zich inmiddels voor vriend en vijand als de echte oppositieleider in de Raad.
  2. Co Engberts
    Een sterk raadslid in huidige periode, met kennis van zaken, goede presentatie, netwerk. Hij boekt resultaten voor de stad (Onderwijs, Cultuur), is een teamplayer, heeft veel energie.
  3. Duygu Yildirim
    Een nieuw politiek talent, jong, juriste, docent/coördinator praktijkstages studie Ondernemerschap op de Hogeschool Rotterdam. Ze was eerder kandidaat gebiedscommissie, is een bevlogen sociaaldemocraat, zet stevig in op inclusieve stad. Verbaal stevig, gedreven, bijt zich vast.
  4. Dennis Tak
    Heeft landelijk ruime ervaring, lokaal een breed netwerk, was een drijvende kracht bij de JS.. Hij neemt veel kennis mee op financiën. Past in het team, is flexibel, aanspreekbaar, heeft Zet in op vernieuwing!
  5. Narsingh Balwantsingh
    Maatschappelijk betrokken (zorg, veiligheid), publiek bekend als programmamaker en presentator. Staat nu politiek op, het begin van een nieuwe carrière. Hij past in het team, pakt het politieke handwerk direct op.
  6. Kevin van Eikeren
    Een zeer betrokken jonge stabiele kracht. Werkt als fractie ondersteuner en zat 3,5 jaar in de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Weet bewoners te verbinden en te empoweren om maatschappelijke onderwerpen. Sociaal democraat bij uitstek. Leergierig, gedreven, teamplayer.
  7. Lydia Kramer
    Rug recht gehouden in altijd rumoerig en soms moeilijk Feijenoord. Ze heeft ervaring in de fractie in de deelgemeente en de gebiedscommissie. Ze gaat enorm investeren in het samen een team worden, aandacht voor Zuid, voor meer gebiedsgericht werken.
  8. Steven Lammering
    Jong talent, werkzaam in haven Rotterdam, JS, start nu in de lokale politiek. Veel potentie, gaat snel leren. Heeft draagvlak bij jongeren. Hij zal o.a. inzetten op versterken professionaliteit en innovatiekracht binnen fractie en partij.
  9. Ed Goverde
    Ervaren senior in deelgemeente, Brede Raad Rotterdam, heeft meerwaarde voor jonge fractie. Zuid, verbindend, praktisch ingesteld, aandacht voor gebieden. Coach en ondersteuner.
  10. Paulette Verbist
    Veel ervaring in deelgemeente, gebiedscommissie, Crooswijk. Verbindend, rustig, sociaal, goede pers, teamplayer, positieve kracht. Nu politieke functie omdat de stad niet rechtser mag worden. Gaat voor de inhoud, goed voorbereid.
  11. Lars Klappe
    Jong talent, wil jongeren meer stem geven. Maatschappelijk betrokken en actief, JS. Vernieuwen ja, maar niet zonder de goede discussie.
  12. Oktay Unlu
    Deelraadslid, lid gebiedscommissie Kralingen Crooswijk. Veelal rustig, soms pittig. Actief, harde werker, sociaaldemocraat. Kent de stad, de achterban, de lokale politiek.
  13. Anne-Eva Speeks
    Maatschappelijk betrokken huisarts op Zuid, langjarig lid. Wil nu niet per sé in de Raad maar wil als ‘burgerraadslid’ een bijdrage leveren aan het werk van de fractie op het vlak van de toegankelijkheid van de zorg in alle Rotterdamse wijken.
  14. Latif Tali
    Lid van de Gebiedscommissie Overschie, wil nu graag in een meer politieke rol de stad verbeteren. Gedreven, enthousiast, positief.
  15. Navin Thakoer
    Actief in het culturele domein, urban, hiphop, jongeren. Daarnaast werk in de zorg. “Inclusieve stad staat onder druk, klimaat is veranderd, gentrification drukt groepen weg”. Hij staat er, voor de soms vergeten groepen in de stad.
  16. Cor van Hulst
    Actief in deelgemeente en gebiedscommissie Hoogvliet: “PvdA is verzwakt in wijken en gebieden, wij zijn vergeten voor wie we bestuurders zijn geworden”. Wil zijn bijdrage leveren door meer aandacht te geven aan de mensen in de wijken. Loyaal, recht door zee.
  17. Minke Tan
    Jong lid, studente MBO en vastberaden sociaaldemocraat. Aandacht voor jongeren, zij moeten weer willen meedenken over goede ideeën voor de stad. Meer ruimte voor sport en ontspanning, veiligheid, saamhorigheid tussen groepen in de stad. Enthousiast, actief.
  18. Zardan Hussain
    Jong lid, MBO, actief in studentenraden, eigen projecten, schrijver. Staat er niet voor zichzelf maar voor de ander, de Rotterdammer. Aandacht voor onderwijs, gelijkheid voor iedere leerling.
  19. Malou Janssen
    Al langer lid en actief in landelijk netwerk zorg PvdA. Nu eerst afstuderen maar wel al bijdrage leveren aan werk en onderwerpen van de fractie. In de toekomst graag echt in de Raad.

En onze lijstduwers!

  1. Hans Vervat
    Oud wethouder, havenman pur sang! Altijd nauw betrokken bij de partij en bij het belang van goede werkgelegenheid in de stad en de haven: “Onze haven verbindt alles en iedereen in de verscheidenheid aan culturen in Rotterdam, hier komt het allemaal samen.”
  2. Marja Bijl
    Al jaren een kanjer in onze partij, lokaal en landelijk. Werkt in de zorg, grote betrokkenheid bij alles dat speelt in de stad.
  3. Wim Van Heemst
    Langjarig maatschappelijk actief., Crooswijk, deelgemeentebestuurder, nu Hoogheemraadschap, vrijwilligersactiviteiten. Praktische aanpak, dingen doen.
  4. Richard Moti
    Oud-raadslid, oud wethouder, nog steeds zeer betrokken bij partij en maatschappelijke uitdagingen. Meer verbinding met de vakbeweging, armoedebeleid.
  5. Marco Heijmen
    Treedt terug na 12 intensieve jaren als raadslid. Altijd enorme inzet, stabiele drager van het functioneren van de fractie, scherp en inhoudelijk sterk in het debat. Steunpilaar in campagnes, ook deze, op weg naar 21 maart 2018.
  6. Leo Bruijn
    Treedt terug na 12 zeer intensieve jaren als raadslid. Horecaman werd fractievoorzitter, financieel specialist en geweten van de fractie en de Raad, 24/7! Zal zeker betrokken blijven, kan niet zonder de PvdA en de PvdA kan niet zonder Leo!