Kevin van Eikeren legt zijn werk als raadslid neer

6 januari 2020

Kevin van Eikeren legt zijn werk als raadslid neer

Verklaring Kevin van Eikeren:

“In goed overleg met de PvdA heb ik vandaag besloten om publiekelijk boete te doen. Ik zal mijn zetel als gemeenteraadslid ter beschikking stellen aan een opvolger.

Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude. Door persoonlijke en financiële problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van. Ik heb dit gedaan, voordat ik gemeenteraadslid werd, en moet daarvoor op de blaren zitten en boete doen. Ik ben als persoon niet groter dan de PvdA. De partij die samen met andere Rotterdamse politieke partijen de stad weer uit de as heeft doen herrijzen. De mensen die mij altijd gesteund hebben en op mij gestemd hebben moet ik vandaag dan ook bitter teleurstellen. Via mijn werk en via tal van ander vrijwilligerswerk zal ik mij blijven inzetten voor Rotterdam. De stad van mijn wieg. De gemeenteraad gaat door zonder mij. De stad, de Rotterdammers en de PvdA zullen mij blijven zien.“

Verklaring van de fractie en het bestuur:

“De fractie en het bestuur hebben begrip voor de beslissing van Kevin om het raadslidmaatschap neer te leggen. Mensen maken fouten, en ook raadsleden zijn mensen. Kevin heeft in het verleden een grote fout gemaakt en dat erkent hij ook. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn positie als raadslid niet houdbaar is. Voor de fractie en de PvdA Rotterdam is dit nieuws een hard gelag. We gaan Kevin en zijn inzet voor Rotterdam missen. We wensen hem al het beste in de toekomst.”