13 juli 2015

Kiezen voor alle Rotterdammers

Rotterdammers zijn trots op hun stad. En terecht. Het is de stad van de Kuip, het strand en de Haven. De stad van zowel tuindorp Vreewijk als historisch Delfshaven, maar ook van de skyline en het nieuwe Centraal Station.

De stad met internationale allure en de vele nationaliteiten. De stad ook waar “You’ll never walk alone” vanzelf meegezongen wordt. De stad waar de Rotterdamse droom werkelijkheid kan worden. Omdat wij allemaal bereid zijn de mouwen op te stropen en samen te bouwen: aan onze stad en aan onze toekomst. Hier is alles mogelijk, in de mooiste stad van Nederland.

De Rotterdamse droom
De Rotterdamse droom wordt gedroomd door álle Rotterdammers. Rotterdammers met een barrel of een bakfiets, zij die in de binnenstad wonen of daarbuiten, Rotterdammers die zijn geboren op Zuid of in Kralingen. Of je nou Rotterdammer bent of Rotterdamse, homo of hetero, jong of oud. Maar die droom vraagt wel om een stadsbestuur dat die dromen van de Rotterdammers begrijpt om samen te kunnen bouwen en werken aan een betere toekomst. Een stadsbestuur dat er wil zijn voor alle Rotterdammers.

En juist dat ziet de PvdA-fractie te weinig terug in de plannen van het stadsbestuur van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. Terwijl Nederland opkrabbelt, valt Rotterdam stil. De PvdA mist de typische Rotterdamse daadkracht en de solidariteit met elkaar als het iemand tegen zit.

Op z’n Rotterdams
Dit Leefbaar College staat meer voor de camera’s dan dat het wat doet. En waar het College wél daadkracht toont, pakt het de Rotterdammer. Zo worden onze zwembaden en buurthuizen nietsontziend wegbezuinigd, evenals Jeugdvakantieland, dat van de ondergang moest worden gered door een ondernemer van buiten de stadsgrenzen. Lokale belastingen gaan een heel klein beetje omlaag voor wie dat best kan betalen, de kwijtschelding voor wie het echt niet meer kan betalen wordt afgeschaft. Dit stadsbestuur verschuift slechts lasten en noemt dat bezuinigen.

De Rotterdamse droom kunnen we alleen voortzetten door politieke keuzes te maken waarvan álle Rotterdammers kunnen profiteren. De PvdA zou graag zien dat dit College bij het vaststellen van de begroting voor de komende jaren een aantal fundamenteel andere keuzes maakt, om er te zijn voor alle Rotterdammers. Hierbij ons stuk waarin wij u onze alternatieven presenteren.