Lezing Agnes Jongerius: 1 mei 2019

29 april 2019

Het is code rood op de Nederlandse arbeidsmarkt. Steeds meer mensen werken keihard, maar zitten in een onzekere baan. Meer dan 3 op de 8 Nederlanders doet flexwerk. Daarmee hebben we de meest flexibele arbeidsmarkt van Europa. Met de opkomst van platformwerk zal de flexibilisering nog harder doorgaan. Dit moet anders, en wel nu.

Agnes Jongerius duikt deze 1 mei lezing in op de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt. Van het kinderwetje van van Houten uit 1874 tot nu. Met een drietal videoportretten brengt Agnes in beeld wat flexwerk met een mens doet.

De traditionele 1 mei-herdenking zal om 16.00u plaatsvinden bij het Spiekmanmonument (Mathenesserdijk in Spangen) in bijzijn van onze eigen wethouder Richard Moti.
De avond staat in het teken van de sociaaldemocratische toekomst, in het bijzonder in Europa met de Europese verkiezingen op komst. Hoofdspreker Agnes Jongerius zal haar visie op de Europese sociaaldemocratie met ons delen.

Het avondprogramma begint om 20.00u (inloop vanaf 19.45u).Locatie is Social Kitchen De Nieuwe Poort, Weena 711 (Groothandelsgebouw) in Rotterdam.