12 april 2018

Ongelijkheid staat centraal tijdens eerste actualiteitenraad

Deze week stond in het teken van (on)gelijke kansen: tweedeling in het onderwijs, discriminatie op de woningmarkt en op de arbeidsmarkt. Deze berichten zijn zorgwekkend, maar niet nieuw. Vandaag was ook de eerste actualiteitenraad van onze nieuwe fractie. Een mooi moment om wederom aan de bel te trekken!

Het rapport van de Onderwijsinspectie over tweedeling in het onderwijs is verontrustend. Uit het rapport blijkt namelijk dat ouders met een hoog inkomen steeds vaker kiezen voor een school waarop ook andere ‘rijke’ kinderen zitten.  Dit rapport was voor ons dé aanleiding om samen met DENK een debat aan te vragen. Co Engberts tijdens de actualiteitenraad: “Hoeveel geld je ouders hebben, moet niks te maken hebben met je onderwijskansen!”

Ongelijkheid op de woningmarkt

Uit recente nieuwsberichten blijkt tevens dat je minder kans hebt op een woning als je Rachid heet, dan als je Jaap heet. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stelde dit al aan de kaak in de Tweede Kamer. Co Engberts pleitte voor actie in Rotterdam. Onder andere met mystery guests en harde maatregelen.

Ongelijkheid op de arbeidsmarkt

As het aan het kabinet ligt mogen werkgevers mensen met een beperking ónder het minimumloon betalen. Ongeacht hoe hard zij werken. Om te voorkomen dat dit initiatief werkelijk wordt, is de petitie ‘Wij staan op! Gelijke kansen op de arbeidsmarkt‘ gestart. In de onderstaande video roept Barbara Kathmann iedereen op, om deze te ondertekenen.

 

 

 

 

 

 

Waar ben je naar op zoek?