5 januari 2018

Plotselinge sluiting buurthuis De Brink is onacceptabel

Op 1 januari berichtte Dagblad010 over de plotselinge sluiting van buurthuis De Brink aan de Dreef. Dit buurthuis fungeert als Huis van de Wijk in Vreewijk. Vanaf 2 januari wordt het onderdak voor het welzijnswerk in Vreewijk gesloten. De onverwachte sluiting kwam eind vorig jaar in een stroomversnelling. Volgens de berichtgeving ligt de oorzaak bij een aangekondigde huurverhoging van maar liefst vijftig procent door de nieuwe eigenaar van het pand. Tot overmaat van ramp werd ook nog eens vastgesteld dat de brandveiligheid niet op orde is. Een combinatie die het openhouden van De Brink onder de huidige omstandigheden vrijwel onmogelijk maakt.

In de steek gelaten

Eerder was al bekend dat de welzijnsactiviteiten van WMO/Radar overgenomen worden door Humanitas. De gemeente heeft echter met de eigenaar verzuimd om afspraken te maken over eventuele huurverhogingen. Daardoor is er nu een huurverhoging van om en nabij € 30.000 ingevoerd. Een verhoging waar Humanitas duidelijk niet mee akkoord kan gaan.

Buurtbewoners voelen zich in de steek gelaten door de gemeente en door woningcorporatie Havensteder. Zij hadden ervoor kunnen zorgen, dat Vreewijk niet in de problemen zou zijn gekomen, door het pand aan de Dreef destijds zelf te kopen, vindt men in de wijk.

Nu De Brink dicht is, is het Vreewijkse welzijnswerk dakloos. Alternatieve locaties zijn niet beschikbaar. De PvdA Rotterdam vindt dit onacceptabel en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

 

Foto: Dagblad010