7 november 2013

PvdA: Ereplaats voor Coen Moulijn

Vandaag dient PvdA-raadslid Jacqueline de Jong, met steun van alle politieke partijen in de Rotterdamse gemeenteraad, een motie in om ervoor te zorgen dat het stadsbestuur gaat onderzoeken op welke andere locatie het beeld van Coen Moulijn het best tot zijn recht komt en vervolgens het beeld hier zo snel mogelijk naartoe te verplaatsen.

“Het beeld van Coen Moulijn is en moet een eerbetoon zijn aan de iconische linksbuiten van Feyenoord. De huidige locatie van het beeld werd volgens Adrie Moulijn en destijds door Coen Moulijn zelf als een ‘lege, verlaten plek’ gekwalificeerd. En het beeld van Coen Moulijn komt op de huidige locatie niet goed tot zijn recht. Ook Adrie Moulijn, de weduwe van Coen, is van mening dat het beeld verplaatst mag worden,” zegt De Jong.

“Het beeld van Coen Moulijn verdient een ereplaats in de stad en deze ereplaats moet een plaats zijn met allure. Geen lege, verlaten plek,” zegt De Jong. “Daarom dien ik vandaag, met steun van alle partijen, een motie in die het college verzoekt om, in samenspraak met Adrie Moulijn,  de directie en supportersvereniging van Feyenoord te gaan onderzoeken op welke andere locatie het beeld van Coen het best tot zijn recht komt en het beeld hier zo snel mogelijk naartoe te verplaatsen.”