7 juli 2016

PvdA: Veel Rotterdammers zijn niet uitgenodigd voor dit feestje

Het stadsbestuur van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA heeft de financiële kaders voor de jaren 2017 tot en met 2020 gepresenteerd in de Voorjaarsnota. Vandaag debatteert de Rotterdamse gemeenteraad over de plannen. PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn: “Een grote grabbelton is klaargezet voor dit feestje en alle gasten mogen om de beurt een presentje uit de ton vissen, alleen is een groot deel van de stad niet uitgenodigd.”

Rotterdam viert een feestje. Niet alleen 75 jaar wederopbouw, maar er is ook licht aan de horizon met betrekking tot de financiën van de stad. Een bescheiden feestje weliswaar, maar er is weer ruimte om de teugels wat te laten vieren. Bruijn: “Is men soms vergeten om iedereen uit te nodigen voor dit feestje? Want natuurlijk vinden wij het belangrijk dat er problemen in Oost worden aangepakt, dat fietspaden een extra opknapbeurt krijgen en dat er meer toiletten in de buitenruimte komen. Maar veel van dit soort maatregelen neem je in een stad die af is. Rotterdam is verre van af! De werkloosheid blijft stijgen, terwijl deze in de rest van het land afneemt en meer dan een kwart van de Rotterdamse kinderen groeit op in armoede en dat terwijl het armoedebeleid bijna volledig is afgebroken.”

De PvdA zet zich in voor alle Rotterdammers en wil de grote problemen aanpakken. “Wij pleiten voor ondersteuning van mantelzorgers die financieel klem komen te zitten door de zorgtaken die zij voor anderen verrichten. Omdat zij met extra reiskosten worden geconfronteerd willen wij, voor hen die daartoe zelf niet in staat zijn, de kosten voor het OV vergoeden. Wij pleiten voor een gerichte aanpak van jeugdwerkloosheid. Wij willen dat het stadsbestuur zich aansluit bij de plannen van minister Asscher om 50-plussers aan de slag te helpen. Wij zetten in op een volwaardige basisbaan met minimuminkomen voor langdurige werklozen,” besluit Bruijn.