12 mei 2016

PvdA: Voorkom bermbevallingen!

PvdA raadslid Fatima Talbi: “De PvdA Rotterdam vindt het besluit van het Sint Franciscus Gasthuis/Vlietland ziekenhuis om de kraamafdeling in het Vlietland ziekenhuis te sluiten onverantwoord. Dit brengt grote risico’s met zich mee voor vrouwen die op het punt staan te bevallen. Iedereen heeft recht op goede zorg in de buurt en als het gaat om vrouwen die op het punt staan te bevallen, telt elke minuut”.

Het Sint Franciscus Gasthuis/Vlietland ziekenhuis heeft besloten de volledige kraam- en verloskundigenafdeling in het Vlietland ziekenhuis te sluiten en deze te verhuizen naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De PvdA-Rotterdam vindt dit een slecht besluit en strijd samen met collega’s uit de omringende steden tegen deze sluiting.

“Ik vind dit besluit onverantwoord en onbegrijpelijk. Geen enkele vrouw die op het punt staat te bevallen mag het risico lopen op een bermbevalling en door de sluiting van de volledige kraamafdeling in het Vlietland is de kans erg groot dat deze vrouwen te laat de zorg kunnen krijgen dat ze verdienen,” zegt Talbi.

“Samen met onze collega’s in Hoek van Holland, Vlaardingen, Schiedam en Maasluis geven wij de strijd niet op en blijven vechten tegen de sluiting van de kraamafdeling in het Vlietland ziekenhuis in Schiedam. Het is te belachelijk voor woorden dat dit ziekenhuis commercie voor goede zorg plaatst. De raad van toezicht van het Franciscus Gasthuis/Vlieland moet op dinsdag 24 mei nog groen licht geven. Wij hopen dat zij goede zorg net zo belangrijk vinden als wij en tegen dit voorstel stemmen”