4 december 2015

PvdA: Zorgen over wijkgebouwen Kralingen-Crooswijk

Dit jaar is besloten om in januari 2016 in 42 wijken een Huis van de Wijk te openen. Dit zijn bestaande wijkgebouwen waar in het kader van het Nieuw Rotterdams Welzijn een scala aan activiteiten moet gaan plaatsvinden. PvdA-raadslid Marco Heijmen (Welzijn): “In zowel Kralingen als Crooswijk is toegezegd een Huis van de Wijk te realiseren en in de wijk De Esch zal een zogenaamde huiskamer komen. De PvdA-fractie hoort alarmerende geluiden uit Kralingen-Crooswijk over het niet op tijd realiseren van deze Huizen van de Wijk. Wij hebben daarom samen met GroenLinks vragen gesteld aan het stadsbestuur om meer duidelijkheid te krijgen.”

“In Crooswijk wordt het oude buurthuis De Branding geschikt gemaakt om een Huis van de Wijk te worden. Wij hebben gehoord dat deze locatie eerst verbouwd moet worden. Hiervoor zou dus eventueel extra budget nodig zijn, alleen is er geen zicht op de beschikbaarheid van dat geld, laat staan op de uitvoering van de verbouwing. Wij hebben gevraagd of dit klopt en als er een verbouwing nodig is, of daar genoeg geld voor is.”

Ook over het Huis van de Wijk in Kralingen en de Huiskamer van de Wijk in de Esch heeft de PvdA zorgelijke signalen ontvangen. “Er worden in heel Rotterdam buurt en wijkgebouwen gesloten. Vele vrijwilligers zetten zich intussen keihard in en wijkbewoners willen gebruik maken van de wijkgebouwen. Daarom is het belangrijk dat die gebouwen die het stadsbestuur heeft uitgekozen als Huizen van de Wijk in ieder geval op 1 januari klaar zijn,” concludeert Heijmen.

Lees hier alle vragen de Marco Heijmen heeft gesteld:

20151204_pvda_gl_realisatie_huizen_van_de_wijk.pdf