Richard Moti lijsttrekker PvdA Rotterdam

29 september 2021

“Rotterdammers verdienen een kans op een goed leven en een betaalbare woning”

Rotterdam, 27 november 2021 – Wethouder Werk en Inkomen Richard Moti is door de ALV verkozen tot nieuwe lijsttrekker van de PvdA Rotterdam. Moti, geboren en getogen in Crooswijk, is vereerd met de voordracht: “Alle Rotterdammers verdienen een kans op een goed leven, een betaalbare woning en een stadsbestuur waarop ze kunnen rekenen – ook als het tegen zit. Van jongs af aan heb ik gezien dat dit niet vanzelfsprekend is. Dit vraagt om een sterke PvdA. Ik ben enorm gemotiveerd om mij daarvoor in te zetten.”

Richard Moti (41) is als wethouder verantwoordelijk voor Werk, Inkomen, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-arbeidsmigranten. Daarvoor was hij vakbondsbestuurder. Als wethouder droeg hij er ondanks corona aan bij dat in 3,5 jaar tijd 15.600 Rotterdamse werkzoekenden naar betaald werk werden geholpen. Met dat recordaantal is Rotterdam koploper werkloosheidsbestrijding in Nederland. Daarnaast werkt de afdeling Werk & Inkomen onder Moti’s leiding sinds 2018 op basis van vertrouwen in plaats van wantrouwen. Dat leidde tot meer dan een halvering van het aantal klachten. Moti: “Natuurlijk is het van belang dat alleen degenen die daar recht op hebben, gebruik maken van uitkeringen. Maar in Rotterdam zagen we al snel dat wantrouwen als basishouding mensen niet verder helpt. We werken met mensen, niet met nummers.”

Marco Heijmen, voorzitter PvdA Rotterdam: “Richard is een Rotterdamse sociaaldemocraat om trots op te zijn. Als vakbondsman stond hij aan de poorten van de haven om te strijden voor echte banen en een fatsoenlijk loon. Als wethouder gaf hij de bijstand een humaner gezicht en stopte hij het gedwongen papierprikken. Hij knokt voor gelijke kansen voor iedereen. Richard is de beste kandidaat om zich in te zetten voor een sociale en duurzame toekomst voor iedere Rotterdammer, waar werk en klimaatverbetering hand in hand gaan en waar iedere Rotterdammer met plezier kan wonen.”

De komende maanden gaat Moti met zoveel mogelijk mensen, maatschappelijke organisaties en ondernemers in gesprek voor een socialer en groener Rotterdam. Moti: “De wooncrisis en de klimaatcrisis moeten nu aangepakt worden, er is geen tijd te verliezen. De PvdA heeft daar de beste oplossingen voor, zoals het verbeteren en isoleren van tienduizenden woningen. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer banen in Rotterdam.”