30 juni 2015

“Rotterdammertjes moeten buiten kunnen spelen”

Rotterdammertjes moeten buiten kunnen spelen. Maar honderden glijbanen, schommels en wipkippen zullen jaarlijks uit de Rotterdamse speeltuinen verdwijnen, als dit stadsbestuur onder leiding van Leefbaar Rotterdam zo door gaat. Dit blijkt uit de nota Onderhoud Kapitaalgoederen Openbare Ruimte 2015 – 2018.

PvdA-raadslid Aruna Radjkoemar (Buitenruimte): “Ik vind het ongelooflijk dat Leefbaar Rotterdam, het CDA en D66 ervoor kiezen om hierop te bezuinigen.  Ze hebben de mond vol van bakfietswijken maar kennelijk vinden ze lekker buitenspelen niet voor ieder Rotterdammertje even belangrijk. Bah.”

Op dit moment heeft Rotterdam 1271 speeltuinen waarin 6084 speeltoestellen staan, meldt het AD vandaag. Radjkumar: “De komende jaren worden er honderden glijbanen, schommels en wipkippen verwijderd uit deze speelplekken. Diep triest. Zeker aangezien dit stadsbestuur er wel voor kiest om te investeren in elitaire plannetjes als het CityLab010.”

De PvdA-fractie zal er bij de kaderbrief bij het stadsbestuur op aan dringen toch echt af te zien van deze barre bezuiniging. Het kan ook anders. Er zit nog altijd genoeg ruimte in de begroting om andere keuzes te maken.

De PvdA-fractie zet zich al jaren in voor speelplekken voor kinderen. Lees hier het artikel uit 2011 waarin toenmalig PvdA-raadslid Peter van Heemst zich sterk maakt kinderspeelplaatsen.