Schrap energiedrankjes uit de schappen

Door Narsingh Balwantsingh op 7 september 2018

Energiedrankjes zijn zoete troep. Dat vindt de gemeente Rotterdam, na actie van de PvdA Rotterdam. Dankzij raadslid Narsingh Balwantsingh gaat wethouder Sven de Langen proberen energiedrankjes uit de schappen te halen.

Energiedrankjes: gezondheidsrisico

In juli 2018 kwam een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat de gezondheid van zo’n 19.000 kinderen tussen de 13 en 18 jaar gevaar loopt omdat ze te veel energiedrank drinken. De risicogroep consumeert regelmatig drie blikjes energiedrank per dag of meer. Deze overmatige drinkers hebben volgens het RIVM ook andere problemen. Ze hebben namelijk vaker dan leeftijdsgenoten te maken met scheidende ouders of mishandeling. Ze roken ook meer en gebruiken regelmatig alcohol en harddrugs.

Ingrijpen is nodig

Narsingh schrok hiervan en eiste actie in Rotterdam. De wethouder gaat nu gelukkig ingrijpen. Het verbieden van de verkoop van energiedrankjes kan de gemeente niet. Maar wethouder Sven de Langen gaat binnenkort in gesprek met onder andere De Markthal, Diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark, Hogeschool Rotterdam, Feyenoord en de RET met het verzoek de drankjes, als zij dat deden, niet langer aan te bieden op plaatsen waar veel jongeren komen. Ook gaat hij in gesprek met supermarkten. (Lees meer in het AD)

Stap in de goede richting

”Ik ben heel blij dat de wethouder het met mij eens is, en aan de slag gaat. Deze zoete troep moet uit de schappen. We houden goed in de gaten wat de resultaten zijn!” Aldus Narsingh Balwantsingh.

Narsingh Balwantsingh

Narsingh Balwantsingh

Narsingh Balwantsingh is geboren en getogen aan de Mathenesserweg te Rotterdam-West. Naast zijn werk als raadslid, is hij werkzaam als presentator en programmamaker bij de Publieke Omroep. Wat drijft hem voor de PvdA Rotterdam? “Betere materiële en immateriële voorzieningen voor mantelzorgers, toegang tot huiswerkbegeleiding en remedial teaching voor alle scholieren ongeacht financiële draagkracht zijn enkele

Meer over Narsingh Balwantsingh