Stagediscriminatie: het schijnt dat het nog bestaat #Supergaande

24 januari 2018

Het vloggersduo supergaande roept MBO’ers op zich uit te spreken over stagediscriminatie. Deze actie doen zij in samenwerking met de College voor de Rechten van de Mens.

Supergaande spreekt met mbo-studenten over het belang van gelijke kansen bij het vinden van een stage. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat stagediscriminatie in het MBO nog steeds een groot probleem is. Zo worden MBO-studenten met een niet-Nederlands klinkende naam of een hoofddoek vaker afgewezen voor een stageplaats. Deze jongeren laten zich hierover helaas nog te weinig horen. Supergaande roept daarom mbo’ers op zich te melden op deze website. Wij steunen deze actie!

Onderzoek naar stages op het MBO

Elke MBO-student krijgt er een keer mee te maken: je moet op zoek naar een stageplek of werk. Voor veel studenten is het lastig; hoe vind je een werkgever en hoe gedraag je je op een gesprek? Wij willen graag weten hoe dat nu gaat, en wat goede manieren zijn om een stageplek en werk te vinden. Daarom vragen we je om deze enquête in te vullen! Met de antwoorden en ideeën van zoveel mogelijk studenten kunnen we goede voorstellen doen zodat studenten sneller een stageplek en werk vinden.

Uiteraard behandelen we de antwoorden anoniem. Onder de deelnemers verloten we vier bol.com bonnen ter waarde van 25 euro. Laat daarom aan het einde van de enquête je mailadres achter. De vragenlijst is gemaakt en verpreid in samenwerking met SKIN Rotterdam en SPIOR.