Tweebos: voorkom hoger beroep, ga om de tafel

14 januari 2020

Twee jaar wachten tot een hoger beroep duidelijkheid verschaft, daar schiet niemand iets mee op. Daarom wil de PvdA Rotterdam er alles aan doen om een hoger beroep te voorkomen na de uitspraak van de rechter afgelopen vrijdag.

“Dan vergroten we de tegenstelling met de bewoners, terwijl juist de betrokkenheid en het draagvlak versterkt moeten worden.“, zegt fractievoorzitter Co Engberts. “Daarnaast leidt het tot jarenlange leegstand, onzekerheid en onleefbaarheid. Dit kan alleen voorkomen worden door om de tafel te gaan en te werken aan oplossingen. Binnen twee maanden moet hier helderheid zijn”

De PvdA Rotterdam eist dat Vestia eerst samen met de bewoners en andere betrokkenen om de tafel gaat, onder begeleiding van een stevige – onafhankelijke – bemiddelaar.

“Dit moet wel een zwaargewicht zijn, met mandaat om met betere oplossingen voor de buurt te komen. Ook moet het iemand zijn waar met name de bewoners het volste vertrouwen in hebben. Wat de PvdA betreft moet dit leiden tot betere afspraken ”, aldus Engberts. “Zeker nu de laatste rechter gehakt heeft gemaakt van de ingezette bewonersparticipatie door Vestia, verdienen de bewoners niks minder dan dat.”

Een hoger beroep betekent niet alleen het vergroten van tegenstellingen: het leidt ook tot jarenlange stilstand en onzekerheid. Dat is niet in het belang van de buurt en de bewoners.