Vacature fractie-coördinator!

19 januari 2024

De PvdA Rotterdam zoekt een fractie-coördinator!

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam zoekt een enthousiaste medewerker. Ben jij op zoek naar een boeiende baan in een dynamische werkomgeving? Ben je geïnteresseerd in politiek, politieke communicatie en het werk van de Rotterdamse gemeenteraad? Voel je je verbonden met de sociaaldemocratie? Dan zoeken we jou!

Vacature fractie-coördinator

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam bestaat uit vier raadsleden en een burgerraadslid. Zij worden ondersteund door een klein team van fractiemedewerkers op het gebied van beleidsinhoudelijke ondersteuning en adviezen, communicatieve ondersteuning (o.a. social media), organisatorische ondersteuning en andere algemeen ondersteunende taken.

We bieden een dynamische functie in een enthousiast en gedreven team. Wij zijn op zoek naar een medewerker die fulltime beschikbaar is. Aangezien de gemeenteraad en gemeenteraadsfractie ook ‘s avonds vergadert, brengt deze functie ook af en toe werk in de avonduren en de weekenden met zich mee.

De fractie-coördinator is de leidinggevende van de overige fractiemedewerkers (ca. 3 à 4 fte). Dit betekent onder andere (niet limitatief) zorgdragen voor een goede verdeling van de werkzaamheden, het bewaken van de kwaliteit van de werkzaamheden en het voeren van personeelsgesprekken en andere HR-taken.

De fractie-coördinator draagt tevens zorg voor de financiële administratie van het fractiekantoor en verzorgt in samenspraak met de fractiepenningmeester de betalingen.

Naast bovenstaande blijft er veel tijd over om ook zelf taken op te pakken, zoals het schrijven van (politieke) beleidsadviezen en/of het organiseren van bijeenkomsten en werkbezoeken. De functie van fractie-coördinator heeft daardoor ook deels het karakter van een meewerkend voorman/vrouw/mens.

We zoeken daarom een medewerker die breed inzetbaar is en georganiseerd en projectmatig kan werken. Dat betekent dat die alle facetten van een ‘project’ moet kunnen uitwerken, uitzetten, uitvoeren, managen en evalueren. In de jaren dat de fractie-coördinator verbonden is aan de PvdA Rotterdam zal die in staat worden gesteld om zich te ontwikkelen in de knepen van het politieke vak.

Taken:

 • Het aansturen van een klein, enthousiast team van fractiemedewerkers, inclusief de HR-taken;
 • Het verzorgen van de financiële administratie;
 • Vertalen van de inhoud van de dossiers naar concrete voorstellen voor de inzet van politieke instrumenten, acties en/of publiciteit;
 • Ondersteuning van de fractieleden bij het beleidsinhoudelijk werk;
 • Schrijven van beleidsinhoudelijke analyses en het doen van beleidsinhoudelijk (achtergrond-)onderzoek;
 • Organiseren van fractiebijeenkomsten, werkbezoeken en andere activiteiten;
 • Verbinding maken en leggen met mensen en organisaties in de stad.

Onze nieuwe collega:

 • Heeft een academisch werk- en denkniveau;
 • Heeft ervaring in het aansturen van (jonge) collega’s;
 • Is flexibel, proactief, secuur en enthousiast;
 • Heeft een brede algemene belangstelling, met name voor de Rotterdamse actualiteit en de maatschappelijke opgaven in Rotterdam en is bij voorkeur ook al (actief) betrokken bij deze opgaven;
 • Is niet per se lid van de partij, maar heeft wel affiniteit met het verenigingsleven van de partij, is politiek links -georiënteerd en heeft veel affiniteit met sociaaldemocratische uitgangspunten;
 • Heeft politiek gevoel en analytisch vermogen;
 • Heeft de flexibiliteit om te kunnen werken in de dynamiek die de aard van de werkzaamheden van de gemeenteraad met zich meebrengt;
 • Gaat op gepaste wijze om met vertrouwelijk informatie;
 • Heeft een vlotte schrijfstijl en kan foutloos teksten verzorgen.

Ons aanbod:

Het gaat hier om een fulltime functie van officieel 35 uur in de week. Wij bieden salaris en voorwaarden conform de CAO van de Partij van de Arbeid. Salariëring is afhankelijk van opleiding en werkervaring, en zal vallen onder salarisschaal 7 – 8 (3.459 euro – 4.834 euro). Aanstelling zal in eerste instantie voor bepaalde tijd zijn en kan bij goed functioneren in een vaste aanstelling worden omgezet.

Informatie en solliciteren

De PvdA streeft naar een goede afspiegeling van de maatschappij in haar personeelsbestand. Iedereen wordt van harte uitgenodigd te reageren op deze vacature, ongeacht geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of mogelijke afstand tot de arbeidsmarkt.

Info over de functie kan worden ingewonnen bij Co Engberts: 06-30339868.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij uiterlijk op 4 maart 2024.

Deze richt je aan Co Engberts en mogen gemaild worden naar: [email protected]

Deadline sollicitaties: 4 maart 2024.

Gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 11 maart 2024.

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Waar ben je naar op zoek?