Vacature: inhoudelijk fractiemedewerker

8 november 2019

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam zoekt een enthousiaste fractiemedewerker. Ben jij op zoek naar een boeiende baan in een dynamische werkomgeving? Ben je geïnteresseerd in de politiek en het werk van de Rotterdamse gemeenteraad? Voel je je verbonden met de sociaaldemocratie? Dan zoeken we jou! 

Vacature inhoudelijk fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam bestaat op dit moment uit vijf raadsleden. De medewerkers van de gemeenteraadsfractie werken met en voor de raadsleden op het gebied van (politiek) advies, beleidsinhoudelijke ondersteuning en adviezen en uitvoering op het gebied van media & marketing en andere algemene taken.

We bieden een dynamische functie in een klein maar enthousiast en gedreven team. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, talentvolle medewerker die vier tot vijf dagen per week beschikbaar is. Aangezien de gemeenteraad en gemeenteraadsfractie en ook ’s avonds vergadert, brengt deze functie ook af en toe werk in de avonduren en de weekenden met zich mee.

De fractiemedewerker is breed inzetbaar en werkt projectmatig. Dat betekent dat hij/zij alle facetten van een ‘project’ moet kunnen uitwerken, uitzetten, uitvoeren, managen en evalueren. In de jaren dat de fractiemedewerker verbonden is aan de PvdA Rotterdam zal hij/zij in staat worden gesteld om zich te ontwikkelen en de knepen van het politieke vak.

Taken:

 • Vertalen van de inhoud van de dossiers naar concrete voorstellen voor de inzet van politieke instrumenten, acties en/of publiciteit;
 • Ondersteuning van de fractieleden bij het beleidsinhoudelijk werk;
 • Schrijven van beleidsinhoudelijke analyses en het doen van beleidsinhoudelijk (achtergrond-)onderzoek;
 • Website bijhouden, organiseren van fractiebijeenkomsten;
 • Meedenken en helpen bij het produceren van mediacontent;
 • Verbinding maken en leggen met mensen en organisaties in de stad.

Onze nieuwe collega:

 • heeft een afgeronde relevante opleiding;
 • is flexibel, pro-actief, secuur en enthousiast;
 • heeft een brede algemene belangstelling, met name voor de Rotterdamse actualiteit en de maatschappelijke opgaven in Rotterdam en is bij voorkeur ook al (actief) betrokken bij deze opgaven;
 • is niet perse lid van de partij, maar heeft wel affiniteit met het verenigingsleven van de partij en is politiek links -georiënteerd en heeft veel affiniteit met sociaal democratische uitgangspunten;
 • heeft politiek gevoel en analytisch vermogen;
 • heeft de flexibiliteit om te kunnen werken in de dynamiek die de aard van de werkzaamheden van de gemeenteraad met zich meebrengt;
 • Gaat op gepaste wijze om met vertrouwelijk informatie;
 • Heeft een vlotte schrijfstijl en kan foutloos teksten verzorgen.

Het gaat hier om een fulltime-functie, van officieel 35 uur in de week. Wij bieden salaris en voorwaarden conform de cao van de Partij van de Arbeid. Salariëring is afhankelijk van opleiding en werkervaring, en zal vallen onder salarisschaal 7 of 8. Aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Informatie en solliciteren

De PvdA streeft naar een goede afspiegeling van de maatschappij in haar personeelsbestand. Iedereen, ongeacht geslacht, overtuiging, afkomst of wat dan ook wordt uitgenodigd te reageren op vacatures.

Info over de functie kan worden ingewonnen bij Jelle Jaspar, fractiemedewerker (j.jaspar@pvdarotterdam.nl). Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij uiterlijk op 25 november a.s. Deze richt je aan Co Engberts en mogen gemaild worden naar j.jaspar@pvdarotterdam.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden in de loop van december!