Vacature GESLOTEN: online redacteur/communicatiespecialist!

6 januari 2021

Ben jij de online redacteur die we nodig hebben?

De PvdA Rotterdam zoekt een online alleskunner! Volg je de politiek op de voet en heb je altijd al willen ervaren hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Wij zoeken een maatschappelijk betrokken en enthousiaste collega die onze fractie komt versterken. Iemand die gestructureerd werkt en alle ins en outs van het online communicatiewerkveld kent. Een collega die content analyseert, maakt en plaatst op onze website en social media kanalen. Kortom, we zijn op zoek naar een collega die ons team compleet maakt en precies weet hoe je politieke thema’s kunt vertalen naar impactvolle content.

Waar kom je te werken? 

De Rotterdamse politiek is een uitdagende en dynamische omgeving met veel stakeholders. Je komt te werken voor de fractie van de PvdA Rotterdam met het Stadhuis als thuisbasis. De fractie bestaat uit 5 raadsleden met 2 inhoudelijke medewerkers. Als online redacteur zorg je ervoor dat onze officiële kanalen in perfecte vorm zijn, vergroot je onze online engagement en adviseer je de fractie over de te voeren social media strategie.

De job

Als online redacteur ben je verantwoordelijk voor de impact en kwaliteit van alle content van PvdA Rotterdam. Dit doe je vanuit een creatieve maar duidelijke strategie. Het is belangrijk dat je een eigen visie hebt en de vijf raadsleden kunt challengen, maar ook dat je gevoel hebt voor het politieke werk. Je zult geregeld met je collega’s en de raadsleden overleggen over de inhoud van de communicatie en bent eindredacteur van ons redactieteam. Dit team bestaat uit een raadslid, één van je collega’s, een grafisch ontwerper en twee bestuursleden. Om de impact van de content te beoordelen voer je wekelijkse analyses uit en rapporteert deze aan de fractie en het bestuur. 

Je hebt een passie voor het maken van inspirerende visuals en vlijmscherpe copy. Het dagelijks werk bestaat uit het maken van content voor onze website en social media. Jij produceert visuele content als korte video’s, vlogs en foto’s. Daarnaast bepaal jij hoe we deze content online het beste kunnen inzetten en analyseer jij hoe we onze boodschap zo effectief mogelijk overbrengen.

Naast het maken van content redigeer je teksten van collega’s en weet je alle ins en outs bij het plaatsen van content op de website en de verschillende social media kanalen van de PvdA Rotterdam. Facebook, Twitter, Instagram en YouTube gebruiken we al, maar je krijgt alle vrijheid om dit uit te breiden. Jij bent de professional en onze social media woordvoerder! Ook houd je de website up-to-date en optimaliseer je door goede online analyses.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde communicatie opleiding op MBO, HBO of WO niveau en 1-3 jaar relevante ervaring;
  • Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal vloeiend met een vleugje Rotterdams; 
  • Je hebt aantoonbare, gedegen kennis van CMS-systemen zoals wordpress; 
  • Je hebt kennis van en ervaring op het gebied van SEO en analytics; 
  • Je hebt ervaring met plaatsen van content op social media kanalen en bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op social media gebied;
  • Je kunt goed overweg met contentproductie tools als photoshop, premiere, canva enz.;
  • We stellen het helemaal niet verplicht aan onze werknemers om lid te zijn van de PvdA of een andere politieke partij. Het is natuurlijk wél belangrijk dat je hart sneller gaat kloppen van het sociaal kleuren van onze stad en de politiek;
  • Je staat stevig in je schoenen en durft jouw expertise met vijf ervaren raadsleden te delen en kunt ze overtuigen als het moet, maar begrijpt ook dat de inhoudelijke eindverantwoordelijkheid niet altijd bij jou ligt.

Wat bieden we jou?

  • Wij bieden je een voltijds aanstelling van 35 uur per week en je valt onder de CAO van de Partij van de Arbeid. Afhankelijk van je werkervaring is de functie ingeschaald in salarisschaal 4 of 5 (2500-3400);
  • Gratis en onbeperkt toegang tot het AD, de Volkskrant, de NRC, Trouw en de Telegraaf;
  • Een informele werkcultuur waar we geregeld gezellig met elkaar borrelen (als dat weer mag);
  • Een flexibele indeling van je dag. Fulltime bij de PvdA betekent 35 uur per week, omdat vrije tijd belangrijk is en we niet geloven in werkweken van 60 uur. Werk je een keer in het weekend of maak je tóch overuren? Dan compenseren we dat in vrij overleg!

Solliciteren?

Leuk! Je kunt je sollicitatie richten t.a.v. Steven Lammering en mailen naar [email protected]. Om in aanmerking te komen voor de procedure, willen we in ieder geval het volgende van je ontvangen vóór xxxx:

  • Je CV
  • Een korte vlog (max. 2 minuten) of beknopte motivatiebrief met daarin:
    • Een korte introductie van jezelf;
    • Je motivatie voor de vacature;
    • Eén ding die jij heel goed vindt aan onze Instagrampagina, en één ding waarvan je écht vindt dat het beter moet (vuur maar raak).

We zijn heel benieuwd naar hoe jij creativiteit en structuur aan elkaar verbindt in je sollicitatie en zien ‘m graag tegemoet. Heb jij voor die tijd vragen? Helaas werken we momenteel thuis en is het algemene telefoonnummer niet beschikbaar. Mail naar fractie@pvdarotterdam met je telefoonnummer en dan bellen we je terug.