31 juli 2018

Vacatures: beleidsmedewerker & content creator

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam zoekt een enthousiaste fractiemedewerker en een content creator. Ben jij op zoek naar een boeiende baan in een dynamische werkomgeving? Ben je geïnteresseerd in de politiek en het werk van de Rotterdamse gemeenteraad? Voel je je verbonden met de sociaaldemocratie?  Dan zoeken we jou! 

Vacature inhoudelijk fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam bestaat op dit moment uit vijf raadsleden. De medewerkers van de gemeenteraadsfractie werken met en voor de raadsleden op het gebied van (politiek) advies, beleidsinhoudelijke ondersteuning en adviezen en uitvoering op het gebied van media & marketing.

We bieden een dynamische functie in een klein maar enthousiast en gedreven team. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, talentvolle starter die vier tot vijf dagen per week beschikbaar is. Aangezien de gemeenteraadsfractie ook ’s avonds vergadert, brengt deze functie ook af en toe werk in de avonduren met zich mee.

De functie van fractiemedewerker is een startersfunctie (0 – 3 jaar werkervaring) op WO-niveau. De inschaling en gevraagde flexibiliteit passen daarbij. De fractiemedewerker is breed inzetbaar en werkt projectmatig. Dat betekent dat hij/zij alle facetten van een ‘project’ moet kunnen uitwerken, uitzetten, uitvoeren, managen en evalueren. In de jaren dat de fractiemedewerker verbonden is aan de PvdA Rotterdam zal hij/zij in staat worden gesteld om zich te ontwikkelen.

Taken

 • Vertalen van de inhoud van de dossiers naar concrete voorstellen voor de inzet van politieke instrumenten, acties en/of publiciteit;
 • Ondersteuning van de fractieleden bij het beleidsinhoudelijk werk;
 • Schrijven van beleidsinhoudelijke analyses en het doen van beleidsinhoudelijk (achtergrond-)onderzoek;
 • Website bijhouden, organiseren van fractiebijeenkomsten.

Onze nieuwe collega:

 • heeft een recent afgeronde relevante academische opleiding;
 • is flexibel, pro-actief en enthousiast;
 • heeft een brede algemene belangstelling, met name voor de Rotterdamse actualiteit en de maatschappelijke opgaven in Rotterdam en is bij voorkeur ook al (actief) betrokken bij deze opgaven;
 • is niet perse lid van de partij, maar wel politiek links -georiënteerd en heeft veel affiniteit met sociaal democratische uitgangspunten
 • heeft politiek gevoel en analytisch vermogen;
 • heeft de flexibiliteit om te kunnen werken in de dynamiek die de aard van de werkzaamheden van de gemeenteraad met zich meebrengt;
 • Gaat op gepaste wijze om met vertrouwelijk informatie
 • Heeft een vlotte schrijfstijl en kan foutloos teksten verzorgen

Wij bieden salaris en voorwaarden conform de cao van de Partij van de Arbeid. Salariëring is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Informatie en solliciteren

De PvdA streeft naar een goede afspiegeling van de maatschappij in haar personeelsbestand. Iedereen, ongeacht geslacht, overtuiging, afkomst of wat dan ook wordt uitgenodigd te reageren op vacatures.

Info over de functie kan worden ingewonnen bij Dennis tak, gemeenteraadslid en verantwoordelijk voor P&O (fractie@pvdarotterdam.nl). Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij uiterlijk op  31 augustus a.s. Deze richt je aan Dennis Tak via fractie@pvdarotterdam.nl.

 

Vacature content creator 

Hou jij van flitsende content maken? Vind je ook dat het imago van ‘de politiek’ wel eens wat minder stoffig mag? En wil je daarbij helpen? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

De PvdA Rotterdam is de lokale versie van de Partij van de Arbeid. De PvdA strijdt voor zekerheid voor iedere Rotterdammer. Zeker zijn van gelijke kansen, zeker zijn van een baan en zeker zijn van een woning.

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam bestaat op dit moment uit vijf raadsleden. De medewerkers van de gemeenteraadsfractie werken met en voor de raadsleden op het gebied van (politiek) advies, beleidsinhoudelijke ondersteuning en adviezen en uitvoering op het gebied van media & marketing.

We bieden een dynamische functie in een klein maar enthousiast en gedreven team. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, talentvolle starter die vier tot vijf dagen per week beschikbaar is.

Wat doe je?

De PvdA Rotterdam maakt en controleert het beleid van de stad. Het is belangrijk dat onze politieke acties vertaald worden naar interessante content zodat Rotterdammers weten wat wij voor hen doen. Als content creator maak je deze content. Dit kan op alle creatieve manieren die je maar kan bedenken. Met filmpjes, animaties, blogs, vlogs, illustraties en andere uitingen help je onze kiezers te bereiken. Je creëert een aantrekkelijke en actuele online weergave van de PvdA Rotterdam. In samenwerking met je collega-medewerker denk je ook mee over de strategische lijn van de communicatie.

Wie zoeken wij?

Als content creator kan je verschillende soorten content maken, die aansluit bij onze politieke boodschap. Daarom ben jij:

 • afgestudeerd grafisch vormgever/ content creator of een andere relevante studie op MBO of HBO-niveau
 • bekend met het werken met programma’s zoals Photoshop, Indesign, Premiere of soortgelijke programma’s
 • ervaren op het gebied van social media
 • een conceptmatig denker die in doelen en effectiviteit denkt
 • maatschappelijk geëngageerd
 • niet perse lid van de partij, maar je bent wel politiek links -georiënteerd en je hebt affiniteit met sociaal-democratische uitgangspunten
 • flexibel, proactief en enthousiast
 • in staat op gepaste wijze om te gaan met vertrouwelijk informatie

Wij bieden salaris en voorwaarden conform de cao van de Partij van de Arbeid. Salariëring is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Informatie en solliciteren

De PvdA streeft naar een goede afspiegeling van de maatschappij in haar personeelsbestand. Iedereen, ongeacht geslacht, overtuiging, afkomst of wat dan ook wordt uitgenodigd te reageren op vacatures.

Info over de functie kan worden ingewonnen bij Dennis tak, gemeenteraadslid en verantwoordelijk voor P&O (fractie@pvdarotterdam.nl). Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij uiterlijk op 31 augustus a.s. Deze richt je aan Dennis Tak via fractie@pvdarotterdam.nl.