15 oktober 2021

Woonmanifest aangeboden

De woningmarkt zit vast. Iedereen zit klem. Er zijn te weinig woningen en de huizen die er zijn, zijn te duur. Dat kan zo niet langer en daarom willen wij het anders.

Een PvdA-werkgroep onder leiding van Dominic Schrijer heeft met talloze bewoners, experts en organisaties gesproken het afgelopen half jaar. Er moet een heel nieuw woonplan komen voor Rotterdam. Vandaag ontving fractievoorzitter Co Engberts dit plan van Dominic Schrijer, tegelijk met een hele set aanbevelingen voor het verkiezingsprogramma.

Dominic Schrijer: “Iedereen vindt dat er iets moet gebeuren, het is de hoogste tijd. Natuurlijk voor de landelijke politiek, dat duurt daar allemaal veel te lang. Maar lokaal mogen we ook niet stil blijven zitten. Met dit plan kan de PvdA Rotterdam flinke stappen zetten. Iedereen heeft recht op een goede en betaalbare woning”

Co Engberts: “Ik ben heel blij met al deze voorstellen en het werk dat verzet is. Wat mij betreft komt er een nieuw woonplan. Het kan zo niet langer. Ik wil een stad waar iedere Rotterdammer in een goede en betaalbare woning woont, in een prettige en veilige omgeving, ongeacht wat je verdient of wat je afkomst of huidskleur is. Dat is nu niet zo en dat moet keihard aangepakt. Met deze voorstellen kunnen we dat waarmaken. We gaan de verkiezingen zo in met een top programma. “