15 juli 2015

“Zorg ervoor dat info ZwemApp klopt”

Sinds januari is in Rotterdam de ‘ZwemApp’ in werking. Een mooi idee van de fractie van het CDA, waarmee Rotterdammers op elk moment kunnen zien welk zwembad bij hen in de buurt voor welke activiteit geopend is: vrijzwemmen, banenzwemmen, zwemles, enzovoorts. Echter, de verstrekte info blijkt niet altijd te kloppen.

PvdA-raadslid Aruna Radjkoemar (Sport & Recreatie): “Wij hebben van meerdere Rotterdammers begrepen dat de informatie die verstrekt wordt door de ZwemApp, evenals de website www.rotterdamzwemt.nl, regelmatig incorrect is. Rotterdammers met kinderen zijn bijvoorbeeld voor vrijzwemmen naar een zwembad gestuurd dat alleen geopend bleek voor banenzwemmen. U kunt zich ongetwijfeld voorstellen wat een irritatie dit met zich mee brengt. Deze informatie moet zo snel mogelijk grondig gecheckt worden. Vandaar mijn vragen aan het stadsbestuur.”

“De PvdA zou graag zien dat de informatie die aan zwemmende Rotterdammers wordt verstrekt ook echt klopt. Daarom heb ik aan het stadsbestuur gevraagd of zij de informatie die verstrekt wordt zo snel mogelijk grondig willen checken op correctheid en deze waar nodig direct aan te passen,” zegt Radjkoemar. “Ook missen Rotterdammers de keuzemogelijkheid ‘buitenzwemmen’ in de ZwemApp. Zeker met het mooie weer in aantocht geen onbelangrijke optie. Ik hoop dat het stadsbestuur ervoor zorgt dat deze optie zo snel mogelijk wordt toegevoegd aan het keuzemenu van de ZwemApp.”