21 mei 2015

“Zorgen om wachtlijsten slachtoffers loverboys”

Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat het vorig jaar geopende opvanghuis in Rotterdam voor slachtoffers van loverboys nu al tot de allerlaatste kamer bezet is. De belangstelling is zo groot dat er zelfs een wachtlijst is. PvdA-raadslid Fatima Talbi maakt zich hier ernstige zorgen om en stelt hierover vragen aan het stadsbestuur.

“Op dit moment verblijven bij Asja Rotterdam elf meiden in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Nog eens negen meiden uit de Rotterdamse regio worden opgevangen bij Asja in Leeuwarden. Directeur van Fier Linda Terpstra zegt dat de loverboyproblematiek in Rotterdam zo groot is dat permanente opvang gekoppeld aan behandeling nodig is. Wat Terpstra betreft gaan zij na de proefperiode van 3 jaar door. Daar is echter wel geld voor nodig. Ze hoopt op steun van de gemeente,” zegt Talbi. “Ik vind dat slachtoffers van loverboys zo snel mogelijk hulp moeten kunnen krijgen en maak mij zorgen om de ontstane wachtlijst. Ik wil weten wat het stadsbestuur gaat doen om deze wachtlijst weg te werken. Ook hoor ik graag hoe het vervolgtraject met betrekking tot het Rotterdamse opvanghuis voor slachtoffers van loverboys eruit ziet. Met andere woorden: wat gebeurt er precies met het Rotterdamse opvanghuis voor slachtoffers van loverboys na de proefperiode van 3 jaar? Daar ben ik zeer benieuwd naar.”

Update: De Christen Unie-SGP bleek vergelijkbare vragen eerder vandaag te hebben ingediend. De vragen van de PvdA komen hiermee te vervallen. Hier zijn binnenkort de vragen van de heer Sies (CU-SGP) te vinden.