Economie

Wereldwijd worden we geprezen om onze economie, onze architectuur en onze gastvrijheid. En toch willen we pleiten voor verandering. Want niet iedere Rotterdammer profiteert van die fantastische stad van ons.

Een circulaire economie

Banen in duurzaamheid zijn duurzame banen. Door in te zetten op duurzaamheid leiden we jongeren op voor toekomstbestendig werk.

We helpen bedrijven om zich sterk te maken voor veranderingen en te investeren in duurzame groei en sociaal ondernemerschap.

Cultuur draagt de nieuwe economie

We gaan de “grijze” economie omvormen naar de economie die draait om duurzaam produceren, en ook om beleven en betekenis. Cultuur is een belangrijke pijler van onze economie geworden, waarin we willen investeren. Een stimulerende culturele voedingsbodem en een open klimaat bepalen de concurrentiekracht van steden. Rotterdam loopt hierin achter. Het ontwikkelen van een vestigingsklimaat voor creatieve mensen vereist dat we zorgen voor ontmoeting en experiment. Het imago van een veelkleurig Rotterdam dat bruist van de creatieve energie is een sterke troef. Daar gaan we nu op doorpakken.