Politiek medewerker

Pelle Ram

Werk & Inkomen, Veiligheid, Financiën, Klimaat, Economie, Mobiliteit

In welke buurt/wijk woon je of ben je actief

Charlois

Hoe ben je bij de PvdA terecht gekomen?

Mijn opa werkte als treinmonteur op station Rotterdam Zuid. Hij heeft altijd keihard gewerkt om een warme maaltijd op tafel te zetten. Ik wil opkomen voor al die Rotterdammers die vandaag de dag net zo hard werken als dat hij deed. Iedere Rotterdammer heeft recht op een goede woning, goede zorg en goed onderwijs.

Helaas wordt de verzorgingsstaat die in de generatie van mijn opa is opgebouwd steeds verder afgebroken: de kwaliteit van ons onderwijs gaat achteruit, de zorg voor steeds meer mensen onbetaalbaar en de rijen bij de voedselbank worden elk jaar weer langer. Om dit tegen te gaan besloot ik actief te worden bij de PvdA.

Waar werk je aan?

In de politiek werk je om resultaten te boeken. Dat probeer ik door mee te schrijven aan voorstellen waarmee Rotterdammers beter uit de bijstand worden begeleid naar een goede baan, ons tramnetwerk wordt versterkt in plaats van wordt afgebroken, en lasten eerlijk worden verdeeld.

Wat zijn je sterkste punten?

Ik houd erg van lezen en denk dat dit me heel erg heeft geholpen om me te kunnen verplaatsen in de schoenen van een ander. Ik ga graag het gesprek aan met mensen waar ik juist van mening mee verschil om van hun standpunt te leren en hopelijk samen tot goede oplossingen te komen.

Mijn passie voor taal deel ik elke dinsdagmiddag met anderstalige wijkgenoten met wortels in bijvoorbeeld Polen, Kaapverdië of Turkije. Samen gaan we aan de slag met de Nederlandse taal zodat ze beter in staat zijn om mee te doen in onze stad.

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt bij de PvdA?

De behandeling van de begroting van 2023. Dit is echt een lange pittige vergadering over de €4,3 miljard die de gemeente uitgeeft. De PvdA heeft hele goede, inhoudelijke en doorgerekende voorstellen gedaan om de begroting aan te passen door middel van amendementen. Helaas hebben veel voorstellen geen meerderheid gehaald maar ik ben nog steeds trots op onze prestatie als team.