Politiek medewerker

Pelle Ram

Pelle Ram

Over Pelle Ram

In welke wijk/buurt woon je of ben je actief?
Het prachtige Charlois

Wat doe je in het dagelijks leven?
Sinds een maand ben ik nu politiek medewerker bij de PvdA Rotterdam. Ik help raadsleden bijvoorbeeld met het voorbereiden van hun debatten, het stellen van schriftelijke vragen aan het college en het plannen van werkbezoeken.

Waar wil je de komende vier jaar aan werken om Rotterdam een betere/mooiere plek te maken?
Het zou me fantastisch lijken om gekozen te worden als gemeenteraadslid. Ik wil me hard inzetten voor sterke wijken, een veilige stad en de mogelijkheid voor iedereen om zijn of haar eigen keuzes te maken. Helaas leven we in Rotterdam soms langs elkaar heen. Ik wil me best doen om meer samen te doen en bruggen te slaan door bijvoorbeeld te investeren in buurthuizen, taallessen en een weerbaar politieapparaat wat zo veel mogelijk naast mensen staat.

Wat zijn je sterkste punten?
Ik houd erg van lezen en denk dat dit me heel erg heeft geholpen om me te kunnen verplaatsen in de schoenen van een ander. Ik ga graag het gesprek aan met mensen waar ik juist van mening mee verschil om van hun standpunt  te leren en hopelijk samen tot goede oplossingen te komen.

Wat betekent de PvdA voor jou?
De PvdA is voor mij de partij die Rotterdam na de oorlog heeft opgebouwd. Zonder de verzorgingsstaat zou het mij, als kleinzoon van een treinmonteur, nooit zijn gelukt om te gaan studeren en de kansen te grijpen die ik als bijna van zelfsprekend heb gekregen. Ik ben me steeds meer bewust gaan worden hoe vreselijk bijzonder dit is in de wereld. Solidariteit maakt Nederland en Rotterdam sterker.