JS Algemeen Bestuurslid Campagne

Ghislain Noorlander

Na ruim een jaar te hebben samengewerkt met mijn mede-bestuursgenoten achter en voor de schermen in dit mooie bestuur van de Jonge Socialisten Rijnmond, kan ik alleen maar concluderen dat ik dit met veel genoegen heb gedaan. Vandaar mijn wens om nog een jaar door te gaan, als dit mag van jullie.

Allereerst, wat heb ik afgelopen jaar allemaal gedaan en beleefd als algemeen bestuurslid campagne? Het is een ware opsomming: verschillende strategiebesprekingen tijdens het zomerreces, campagne- en kernteambijeenkomsten vanaf begin september tot aan D-Day eind maart; daarvoor in de kandidatencommissiestelling deelgenomen om een prachtige lijst samen te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018;

daarna met de leus: ‘Where is the love in onze stad?’, als bestuur de campagne afgetrapt; de HartTegenHard-beweging was geboren. Niet veel later waren de roemruchte stickers  verspreid door de stad.  Met onze zelfgemaakte spandoek hebben we vervolgens gemarcheerd tegen de schreeuwers in Rotterdam tijdens de manifestatie van Geert Wilders in het centrum van Rotterdam. Valentijnsdag was voor ons een uitgelegen kans om onze liefde verder te verspreiden. Grote rozen kleurden de campus rood. We hielden het welgeteld vijf minuten vol, voordat de beveiliging ons vriendelijk doch dringend verzocht de Erasmus Universiteit te verlaten. Daar hield het echter niet bij op; we waren ook aanwezig bij de Museumnacht met een groot hart voor onze art. We liepen mee met de ‘Mars tegen de armoede’ en bouwden een kamer op het stadhuis tot een pittoresk Airbnb-paleisje om aandacht te vragen voor betaalbare starterswoningen. Bovenstaande is slechts een greep uit de vele uitgevoerde acties tijdens afgelopen campagnetijd.

Maar het werk is nog lang niet af, graag wil ik daarom nog verder helpen bouwen aan een goede voortzetting. Voor de deur staan nieuwe verkiezingen: de provinciale- en waterschapsverkiezingen in maart 2019 en de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019. Deze verkiezingen zijn ontzettend van belang. We hebben als PvdA laten zien dat we weer in de lift zitten, een nieuwe flow gaat door de partij. Een positief verhaal die we willen en moeten doorzetten.  Want uiteindelijk ben ik trots op Rotterdam. Onze diversiteit van jong en oud, hoog- en anders opgeleid, Noord- en Zuid- Rotterdammers van alle kleuren en talen maakt ons uniek. Zoals ik al eerder dit jaar in een campagneblog schreef: ik wil Rotterdam, Rotterdammer, Rotterdamst. Een goed begin daarbij is het halve werk.