Politiek Medewerker

Lisa Stoker

Lisa Stoker

Over Lisa Stoker

[email protected]

In welke wijk/buurt woon je of ben je actief?
Ik woon in het Oude Noorden.

Welk beroep heb je?
Ik ben politiek medewerker bij de PvdA fractie in Rotterdam.

Waar wil je de komende vier jaar aan werken om Rotterdam een betere/mooiere plek te maken?
Rotterdam moet een stad worden waar mensen een eerlijke start krijgen voor een goede toekomst. Je wieg bepaalt nog steeds welke kansen je krijgt in je leven, politieke keuzes hebben hier veel invloed op. De gemeente Rotterdam staat voor grote uitdagingen: als het aan mij ligt, pakken we die uitdagingen sociaaldemocratisch aan. Dat betekent bijvoorbeeld dat we fors moeten investeren in leraren, zeker op achterstandsscholen. En jongeren een fijne, veilige en levendige wijk te bieden door te investeren in jongerenhubs, jeugdwerkers en wijkagenten, en korte lijnen tussen hen.

Wat zijn je sterkste punten?
Ik pluis een raadsdossier goed uit, maar ga ook graag het gesprek aan met de Rotterdammer. Ik denk dat het verenigen van twee werelden, de raadszaal en de wijken, belangrijk is om goed politiek te kunnen bedrijven.

Wat betekent de PvdA voor jou?
Zeker in roerige en onzekere tijden is solidariteit enorm belangrijk. De sterkste schouders horen de zwaarste lasten te dragen. Dit is het credo van de PvdA: we zijn er voor iedereen en dus niet alleen voor de Rotterdammers die hoog en droog zitten. Dat mis ik bij veel andere partijen. Voor mij is de PvdA ook een partij die naast de Rotterdammers staat, in plaats van tegenover hen. Dit zie je goed terug in ons werk- en inkomensbeleid van de afgelopen jaren. Juist nu het vertrouwen in politiek een dieptepunt bereikt lijkt te hebben, is dit enorm belangrijk.