JS Algemeen bestuurslid Politiek

Nick van der Ende

Vertrouwen, sociaal, strevend voor een gelijkwaardige start en een aanknopingspunt voor verbinding; één echte sociaaldemocraat in hart en nieren. Zomaar een paar eigenschappen en talenten die het nieuwe algemeen bestuurslid van de Jonge Socialisten in de PvdA te Rijnmond zou moeten bezitten om het aankomend politiek jaar tot een succes te maken. Ik heb deze eigenschappen en talenten in huis om die ambitie samen met mijn medebestuursleden en leden (kameraden) van de Jonge Socialisten te Rijnmond waar te maken. Middels deze brief wil mijn motivatie hiervoor onderbouwen.

Afgelopen zomer heb ik het besluit genomen om mij actiever in te zetten voor mijn politieke standpunten en idealen. Ik ben lid geworden van de Jonge Socialisten en reeds in het begin van het nieuwe politieke jaar 2017-2018 bij meerdere activiteiten van de Jonge Socialisten aanwezig geweest. Weliswaar nerveus in het begin, voelde ik mij al snel welkom en vertrouwd tussen een groep mensen die hetzelfde ideaal nastreven als ikzelf.

Ik wil graag deze warmte voor de (nieuwe) leden van de Jonge Socialisten te Rotterdam Rijnmond verder doorzetten met het aankomend bestuur. Door de (nieuwe) leden zich welkom en gehoord te laten voelen; een vriendengroep waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt door de sociaal-democratie die wij allen zo dierbaar achten. Een groep waarin iedereen kan discussiëren over onderwerpen/politiek die zij achten nauw aan het hart te hebben liggen. Bij eerdere activiteiten was ik – de ene keer des te meer dan de ander – ruimschoots (in niet al te overdreven en sarcastische termen) aanwezig. Ik ben een zeer sociaal persoon en een makkelijk aanspreekpunt voor iedereen. Iemand die met zijn passie voor de sociaal-democratie graag aan de slag wilt gaan om er een onvergetelijk mooi politiek jaar van te maken!