Gemeenteraadslid

Sarah Reitema

Veiligheid, Digitalisering, Onderwijs, Schuldhulpverlening, Armoedebestrijding, NPRZ, Economie en Klimaat
Sarah Reitema

Over Sarah Reitema

In welke wijk/buurt woon je of ben je actief?

Ik woon in het Liskwartier in Noord. De Zwart Janstraat is een van mijn favoriete plekken in de stad. Actief ben ik overal. ^^

Welk beroep heb je?

Ik ben IT-consultant en verbeter financiële processen in de publieke sector met SAP-software. Van achtergrond ben ik jurist en filosoof.

Waar wil je de komende vier jaar aan werken om Rotterdam een betere/mooiere plek te maken?

Politiek moet werken voor iedereen. Dat vraagt om een nieuwe cultuur. Samen schouders eronder en ego’s opzij! Daar wil ik aan werken. Maar deze drie punten wil ik ook aanpakken. 1: Ik wil strijden tegen de zieke schuldenindustrie. Hiervoor is geen plek in Rotterdam. Met een naming-and-shaminglijst wil ik Rotterdammers waarschuwen voor de wanpraktijken van bewindvoerders, incassobureaus en meer commerciële partijen die op jou zitten te azen. 2: Ook wil ik opkomen voor de kleine en sociale ondernemers. Zij zorgen voor banen en pakken problemen aan. Ik wil minder wantrouwen en meer ruimte voor deze strijders die onze stad socialer en mooier maken. 3: Tot slot wil ik dat echt iedereen mee kan in de wereld van de IT. Niet alle Rotterdammers hebben toegang tot alle digitale kansen van nu. Dat moet en kan veel inclusiever.

Wat zijn je sterkste punten?

Ik heb interesse in de ander. Ik heb empathie voor de struggles en de strijd van een ander. Ik ben oprecht, gedreven en ondernemend. Ik begrijp hoe regels gemaakt worden en ken de grenzen van de huidige systemen. Ik ben kritisch op huidige structuren en de status quo, durf me uit te spreken tegen onrecht, neem de tijd om te luisteren, ben creatief en doortastend in mijn doen. Ik ga niet de politiek in voor mezelf of mijn carrière. Ik blijf werken in de IT en gebruik de raad om nog meer verandering tot stand te brengen. 

Wat betekent de PvdA voor jou?

De PvdA is voor mij: de Partij van de Ander, de Partij voor Alle mensen. Het is voor mij de kern waar het om draait: gelijkwaardigheid en solidariteit. Door ons economisch systeem kennen we een onvermijdelijke ongelijkheid die botst het moreel uitgangspunt van gelijkwaardigheid. Ieder mens verdient waardering ongeacht waar je geboren bent, hoe je heet of waar je goed in bent. De grootte van je portemonnee maakt je niet meer of minder mens. De PvdA is de partij waar ik in geloof, omdat deze voor iedereen werkt, en niet alleen voor mijzelf.