Hanny Krul ontvangt De Wolfert van Borselenpenning

17 april 2018

Uit handen van burgemeester Aboutaleb kreeg Hanny Krul vandaag de Wolfert van Borselenpenning uitgereikt. Ruim twintig jaar heeft zij gefunctioneerd als raadslid, wethouder, lid van de deelgemeente en gebiedscommissie lid in Rozenburg. De penning, uitgereikt door de gemeente Rotterdam, is bedoeld voor mensen die een prominente rol hebben gespeeld in de Rotterdamse samenleving.

Achtergrond

Mevrouw Krul werd op 1 april 1975 lid van de Partij van de Arbeid. In 1998 werd ze raadslid voor de PvdA in Rozenburg. Van 2002 tot 2006 was zij wethouder met de portefeuille sport, cultuur, onderwijs en sociale zaken, daarna wederom raadslid in de toen nog zelfstandige gemeente Rozenburg.

In 2010 werd zij lid van de deelgemeenteraad. In 2014 werd zij gekozen tot lid van de gebiedscommissie. Tevens zat zij in het bestuur de PvdA Rotterdam, en was een warm pleitbezorgster voor Rozenburgse zaken bij de fractie.

Hanny kennen wij als een bevlogen vrouw en pleitbezorgster voor goed onderwijs, goede sociale voorzieningen en vooral voor invoering op alle basisscholen in Rozenburg van het schoolzwemmen. In het verleden heeft het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd aan mevrouw Krul een Koninklijke Onderscheiding te doen uitreiken; Lid in de Orde van Oranje Nassau.

             Oprichting S.K.V.R

Mevrouw Krul was in de tachtigere jaren betrokken bij de oprichting van de Stichting Kunst en Culturele Vorming Rozenburg (S.K.V.R.). In de bloeiperiode van deze stichting waren vele docenten van naam aan de stichting verbonden.

Kunst staat Centraal in Hanny haar leven, ze beheerst alle schildertechnieken. Zij heeft tot twee keer toe alle burgemeesters van Rozenburg geportretteerd.

Mevrouw Krul heeft in overleg met de cultuurscout in Rozenburg in 2016 de Stichting Kunst en Cultuur opgericht. Zij wil kunst en cultuur onder ogen brengen van zoveel mogelijk Rozenburgers, kunst en cultuur stimuleren en het culturele erfgoed van Rozenburg beschermen.

Daarnaast wil zij graag verbanden leggen tussen de Rotterdamse bestaande cultuurgroepen en Rozenburg om haar dorp ook buiten het gebied zichtbaar te maken. Mevrouw Krul zet zich momenteel ook in om een broedplaats voor kunstenaars (amateur en professioneel) in Rozenburg te realiseren, met atelier – en expositieruimte.

Meer dan verdiend!

De onderscheiding die zij vandaag heeft mogen ontvangen heeft de inscriptie “voorvechter van de sociale democratie”. Alles wat Hanny in de afgelopen jaren voor de Rozenburgse gemeenschap heeft gedaan, deed zij met passie en vanuit een rood hart.

Hanny zal ons in de gebiedscommissie verlaten. Wij verwachten Hanny echter nog regelmatig terug te zien als inspreker of bij informatiebijeenkomsten. Wij zijn blij dat als blijk van waardering voor al haar inzet zij de Wolfert van Borselenpenning heeft mogen ontvangen. Zij heeft die dik verdiend. Van harte gefeliciteerd Hanny!