Maak een einde aan bezuinigingen op veiligheid RET

24 mei 2024

Het RET heeft te maken gehad met twee verschrikkelijke incidenten in Rotterdam in het weekend van 11 op 12 mei. Er was een steekpartij in een tram en een schietpartij in een metro. De veiligheid is de laatste jaren alleen maar verslechterd en dit is geen verassing. Het RET moest ook de laatste jaren van de politiek veel bezuinigen, waardoor er minder personeel voor veiligheid beschikbaar is.  

RET roept om hulp! 

De RET vindt de problemen nu zo ernstig dat ze een open brief naar het college van Rotterdam hebben geschreven. Volgens het RET gaat het nu niet meer simpelweg over incidenten maar om een generiek probleem en moet er gehandeld worden. Het RET-personeel is het nu ook zat en wie kan het hun kwalijk nemen. Niemand hoort elke dag maar weer geconfronteerd te worden met geweld. Rotterdam moet nu echt iets gaan doen aan de veiligheid!

PvdA staat achter het OV-personeel! 

De PvdA Rotterdam staat pal achter het RET en haar personeel en is het ook volkomen eens dat de bezuinigingen op sociale veiligheid in het openbaar vervoer veel te ver zijn doorgeschoten. Het is onacceptabel van de politiek om te gaan bezuinigen op sociale veiligheid en dan verrast te worden als het openbaar vervoer onveilig wordt. Uiteindelijk zijn door de bezuinigingen de kosten terechtgekomen bij de passagiers en personeel. De PvdA vond al in 2021 dat de geplande bezuinigingen de prullenbak in konden. De bezuinigingen zou alleen maar voor een grotere onveiligheid zorgen in het OV. Toen heeft ons raadslid Dennis Tak al gezegd: “De PvdA Rotterdam staat pal achter de medewerkers van de RET. We vinden het onacceptabel dat zij gehinderd worden in hun werk.”  

Het wordt tijd voor Rotterdam om die constante bezuinigingen de prullenbak in te gooien niet alleen voor de veiligheid van het personeel, maar voor de veiligheid van alle Rotterdammers. Geen prijs is te hoog voor een veilig bestaan! Wij hebben hier dan ook donderdag tijdens de actualiteitenraad hard voor gestreden.