FRACTIEVOORZITTER RICHARD MOTI NEEMT AFSCHEID, CO ENGBERTS VOLGT HEM OP

11 januari 2024

Vandaag nam PvdA fractievoorzitter Richard Moti definitief afscheid van de gemeenteraad. Jarenlang heeft hij op voortreffelijke wijze het linkse gedachtengoed in Rotterdam vertegenwoordigd, zowel in goede als in minder goede tijden. Weggaan was voor hem geen makkelijke keuze! Moti is een verbinder, houdt niet van polarisatie en probeerde met alles wat in hem was voor de minder bedeelde Rotterdammer op te komen. Zowel zijn politieke vrienden als zijn politieke tegenstanders hadden grote waardering voor zijn eerlijkheid en deskundigheid. Co Engberts volgt hem op als fractievoorzitter.

Richard fungeerde van 2018 tot 2022 als wethouder en ging na de laatste verkiezingen in de oppositie. ‘Als raadslid groeide hij de afgelopen anderhalf jaar uit tot de onmiskenbare oppositieleider’, zo meldde het AD terecht. Met name verzette hij zich fel tegen het parkeerbeleid van de gemeente, de afbouw van het openbaar vervoer en het weinig doortastende  ‘armoedebeleid’ dat de rechtse meerderheid in de gemeente voorstaat.

Richard Moti pleit voor eerlijk werk

 

Richard was twee decennia actief in de politiek. Hij begon zijn politieke carrière al op 22 jarige leeftijd. Binnenkort gaat hij ‘full time’ werken als bestuurder van de internationale zeelieden vakbond Nautilus, een baan waarvoor iemand met zijn kunde en kennis uitstekend geschikt is.

Rotterdam is hem veel verschuldigd. Wij zullen hem missen.

 

 

Waar ben je naar op zoek?