Blijf van onze volkstuinen af!

9 juni 2023

Blijf van onze volkstuinen af!

De PvdA vindt volkstuinen belangrijk voor Rotterdammers. Veel mensen hebben geen tuin en kunnen in de zomer op de volkstuin genieten van de buitenlucht. Daarnaast hebben de volkstuinen een leuk en gezellig verenigingsleven. Het zijn groene oases in onze stad die de stad ook koeler maken bij warm weer.

Het Rotterdams stadsbestuur heeft weinig liefde voor onze volkstuinen.

  1. De huren worden verdubbeld waardoor volkstuinen onbetaalbaar dreigen te worden voor veel mensen.
  2. Drie volkstuinverenigingen met ca. 750 gezinnen moeten sluiten. Er wordt voor hen ook geen alternatieve locatie aangeboden.
  3. In de toekomst dreigen nog meer volkstuinverenigingen gesloten te worden door toekomstige bouwplannen die prima ergens anders in de stad gebouwd kunnen worden.

We moeten dus in actie komen voor het te laat is! Volkstuinen zijn anders iets van het verleden en worden onbetaalbaar en onbereikbaar.
Alleen samen kunnen we een vuist maken en de gemeente aan het werk zetten aan een beter volkstuinenbeleid. Onze eerdere acties hadden ook succes. We moeten nu doorzetten!

Teken en steun onze petitie.

Blijf van onze volkstuinen af!

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
E-mailadres(Vereist)
Wordt u graag op de hoogte gehouden van deze actie?
Wat betekenen volkstuinen voor jou?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zullen uw gegevens nooit met anderen delen, met uitzondering van uw naam en woonplaats bij de overhandiging van de petitie aan het College van B&W en/of Gemeenteraad.